11.09.2023 10:50:40 | edda | přečteno: 1805x
ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 16.-17.9. 2023, pozvánka

            ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 16.-17.9. 2023, pozvánka

 

O nadcházejícím víkendu se nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup se vrací na trať z Bečova nad Teplou do Krásna. Uskuteční se zde předposlední závod sezóny nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

 Závodníky čeká rychlá trať, kterou pro náš seriál objevil Martin Čábela. Na jezdce bude čekat 4 300 metrů dlouhá loňská varianta tratě s posunutým startem převýšením 160 m po kvalitním asfaltu s cílem pod parkovištěm u rozhledny.

 Náročná trať dokonale prověří celé startovní pole, v kterém nechybí snad nikdo ze špičky celkového průběžného pořadí, nebo předních míst jednotlivých vypsaných tříd. předních míst jednotlivých vypsaných tříd. Zpestřením bude start Karla Trojana na rallyovém speciálu Škoda Fabia R5 ve třídě nejsilnějších závodních speciálů, kde je největším favoritem Tomáš Kučera na Mitsubishi Lancer EVO IX. Nejen ve třídě nejsilnějších závodních aut půjde o zajímavou podívanou a napínavé závodění. I ve třídě nejmenších produkčních aut bude vrcholit nejvyrovnanější boj o mistrovský titul mezi Josefem Pokorným na VW Polo a Radkem Kyptou na VW Lupo, který ještě zpestří po dlouhé době zjevivší se opět v pozici závodníka Petr Žežulka se Suzuki Swift. Josef Čermák bude dál  posouvat své limity i na tomto rychlém kopci se svojí "exNapione" Osellou.

 Závod bude probíhat po oba dny podle stejného schématu. V půl deváté ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd. Po skončení tréninku a polední přestávce je start první závodní jízdy naplánován na půl jedné. Na tu plynule naváže závěrečná druhá jízda. Do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa k dekorování nejlepších v jednotlivých třídách. Depo bude tradičně umístěno na letišti v Krásně a je volně přístupné divákům, i ti mohou využít občerstvení v Landy grillu, jehož personál se bude už od pátku snažit nasytit a napojit všechny týmy.

 Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php

Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Bečově nad Teplou!

 

Jarda Malík

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007