aktualizováno | 12.09.2022 09:54:16 | edda | přečteno: 4319x
ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 17.-18.9. 2022, pozvánka

 

 

 O nadcházejícím víkendu se nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup se vrací na trať z Bečova nad Teplou do Krásna. Po složitých úředních jednáních se podařilo promotérovi Edovi Paterovi najít společnou řeč s povolovacími orgány a díky kompromisu získat všechna nutná povolení a tak se mohou závodníci v pátek opět sejít na parkovišti na letišti v Krásně a strávit víkend letošním předposledním závodem.

 Závodníky čeká rychlá trať, kterou pro náš seriál objevil Martin Čábela. Na jezdce bude čekat 4 300 metrů dlouhá trať s převýšením 160 m. Start bude tentokrát posunutý a nalézá se 200 metrů za odbočkou na Hlubokou, cíl je tradičně 200 metrů pod parkovištěm rozhledny.

 Náročná trať dokonale prověří celé startovní pole, v kterém nechybí snad nikdo z předních míst jednotlivých vypsaných tříd. Na startu uvidíme i pětici nejlepších v průběžném celkovém hodnocení EDDA Cupu D. Černého na Pick-upu Kawasaki, E. Pateru na VW Scirocco, P. Flosmana na Škodě Favorit, J. Kaščaka na pohárovém Saxu, nebo T. Kučeru na Mitsubishi Lancer EVO IX. Zatím je přihlášeno 80 závodníků, kompletní seznam je zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=190

 Závod bude probíhat po oba dny podle stejného schématu. V půl deváté ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd. Po skončení tréninku a polední přestávce je start první závodní jízdy naplánován na půl jedné. Na tu plynule naváže závěrečná druhá jízda. Do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa k dekorování nejlepších v jednotlivých třídách. Depo bude tradičně umístěno na letišti v Krásně a je volně přístupné divákům, i ti mohou využít občerstvení v Landy grillu, jehož personál se bude už od pátku snažit nasytit a napojit všechny týmy.

 Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php

 Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Bečově nad Teplou!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007