03.12.2018 10:04:20 | edda | přečteno: 5150x
Rozhovor
  

Rozhovor s Otakarem Zenklem mladším.


    Oto, asi spokojenost se sezónou, že?

    Spokojený určitě jsem s tím jak dopadla sezóna celkově. Ale sám se sebou jsem celou dobu spokojený určitě nebyl. Hodně nás trápily málo agresivní brzdy a neustále klouzající zadek auta. Obojí se nám bohužel podařilo vyřešit až v závěru sezóny. Tyto dva problémy ve mně nebudily důvěru v auto a z toho pramenilo spousta chyb na trati.

    Souboje ve vaší třídě byly letos dost zamotané?

    Zpočátku sezóny jsem očekával spíše, že budu bojovat o 3. příčku. Ale technika zamotala hlavu oběma adeptům na vítězství, a tak jsme si ve třídě s panem Krupičkou zbyli. To mě hodně mrzelo, protože naším cílem v sezóně bylo, se co nejvíce přiblížit s naším "osmiventilem" silnějším autům.

    Co Tě letos v Edda Cupu nejvíce překvapilo?

    Rozhodně to je tempo, jakým se celý EDDA cup zrychluje. Tím myslím, jak se postupně zmenšují rozestupy ve třídách, a co za techniku jezdí.

    Jaké tratě preferuješ?

    Já osobně mám rád rychlé kopce, takže u mě vítězí domácí Bečov a krásné Prachatice nebo Liberec. Mrzí mě, že jsem nemohl startovat v Horním Jiřetíně, tak snad příští rok.

    Plána do nové sezóny?

    Původním plánem bylo, o velký kus porychlit našeho Pick-upa, ale je nám líto zasahovat do karoserie, čemuž bychom se nevyhnuli. To znamená, že buď odstartujeme se stejným autem jako letos a nebo se pokusíme potrápit kluky v nějaké jiné třídě s úplně jiným autem. Zároveň bychom se chtěli ukázat i v jiných disciplínách na čtyřech kolech.

    Závěrem bych chtěl moc poděkovat všem kteří se starají o chod celého seriálu a všem kteří jsou s EDDA cupem spojení popřát klidné a pohodové svátky plné jídla a odpočinku. Ahoj na ceremoniálu, popřípadě na jaře!

Otakar Zenkl ml.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007