aktualizováno | 30.11.2018 13:04:29 | dawe | přečteno: 6319x
Rallye Prague Revival 2019, tak to jsme tu ještě neměli...

Neuvěřitelná přihláška přišla z Ruska! Na startu by se měl objevit bezkonkurenčně nejstarší automobil, který kdy startoval. Posádka Борис Котелло - Tatiana Eliseeva by měla odstartovat s vozem GAZ M20 "Pobeda Sport".

 

Je to unikátní, exkluzivní replika / z originálu se dochovaly pouze části/ jednoho z pěti prototypů, které počátkem padesátých let automobilka postavila, karoserii vždy měla na starosti jiná konstrukční kancelář / více o těchto automobilech bude v odborném článku, který zveřejníme ještě před Vánoci/. Jen prozradíme, že vůz pohání známý motor např. z Volhy o obsahu 2500ccm.

 

 

 

Start zprostředkoval Sergej Tochtar / Starkar/ za což děkujeme. Nejméně šestkrát jsem ho upozorňoval, jestli vědí do čeho jdou, varoval jsem deštěm, bahnem, rychlostním průměrem atd., jestli jim vše po pravdě, jako pravidelný divák, popsal... No, prý ano, že mají rádi dobrodružství a rádi přijedou... Alespoň Tatiana zúročí navigační zkušenosti z maratonu Silk Way rally :-).

 

 


Boris Kotello je legenda sovětského a ruského autosportu, byl mnohokrát mistrem SSSR a Ruska v autokrose, bronzový medailista z ME autokrosu 1994, v Nové Pace 97 dokonce vyhrál kategorii plechových aut, a vicemistr na okruzích.
Tatiana Eliseeva je zkušená závodnice, vyzkoušela snad vše od okruhů až po úspěšný start na zmíněném maratonu Silk Way Rally 2016.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007