aktualizováno | 07.08.2018 10:10:19 | edda | přečteno: 12272x
ZAV Prachatice - pozvánka

ZAV EDDA Cup, Prachatice – Libínské sedlo, 11.- 12.8. 2018, pozvánka

O následujícím víkendu se v jihočeských Prachaticích uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Pořádání závodu se zhostí členové místního AMK Zlatá stezka Prachatice. Vedle závodu EDDA Cupu se souběžně uskuteční i závod MČR ZAV současných a historických automobilů. Díky tomu, že v závodníci v MČR nenaplnili pro ně plánovanou kvótu startujících, mohl promotér EDDA Cupu E. Patera do současné doby přijmout 90 přihlášek. Tak se v Prachaticích vedle špičkových jezdců EDDA Cupu např. Jiřího Figla sen., Jaroslava Fikoty ml., Miroslava Černého, Josefa Srnského ml. se představí i rallyová hvězda Jan Černý, který pro prachatický závod vymění Fiestu R5 za produkčního Peugeota 106. Seznam přihlášených lze nalézt na: http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=141

Závody se konají na trati z Prachatic na Libínské sedlo, která měří 4 200 metrů s převýšením 206 metrů. Pro diváky připraví pořadatelé prostory, z kterých mohou závody bezpečně sledovat.

Program závodu začíná v sobotu v 8:50 tréninkem na dvě jízdy. Start první závodní jízdy je naplánován na 14:30. Během dne se budou pravidelně střídat jízdy EDDA Cupu a MČR. Pořadatelé mohou časový program operativně měnit podle průběhu závodu. Konec předpokládají pořadatelé do 18:00.

Pořadatelé z AMK Zlatá stezka Prachatice, organizátoři i jezdci EDDA Cupu srdečně zvou všechny fandy motoristického sportu do Prachatic na kvalitní závody a všechny diváky prosí, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, zdarma je rovněž na místě distribuován tištěný průvodce aktuální sezónou EDDA Cupu.

Na shledanou v Prachaticích!


Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007