aktualizováno | 22.11.2016 08:14:15 | edda | přečteno: 11459x
Rozhovor s Honzou Reissem

Rozhovor


Jaká je spokojenost se sezónou 2016?

Spokojenost celkem velká i když vždycky by to mohlo být lepší. Až na malé technické problémy, které se dařilo celkem úspěšné řešit. Auto fungovalo, a ve všech závodech mě dovezlo do cíle.


Co tvoji soupeři ve třídě E-1600?

Myslím, že soupeřit s Mírou Černým, Zdeňkem a Dominikem Tichým jsou vždy velké nervy. Všichni jsou velice rychlí. Jsem rád, že máme kamarádské vztahy, ale na trati nikdo nikomu nic nedaruje. Dramatičnost našich soubojů narušily poruchy motoru Fordu Puma, které se podařily v rekordním čase opravit, a pokračovat dále v seriálu.(kluci máte můj obdiv, já bych to nedal)


Co chystáš nového???

Samozřejmě, že nějaké úpravy přijdou. Jelikož jsem byl ve Kdyni zvážen a hmotnost která se objevila na displeji mě moc nepotěšila, mám co odlehčovat. Na autě to půjde lépe než na sobě. V druhé řadě přijde na řadu motor. Výkonu není nikdy dost!!!  Konkurence ve třídě je tvrdá.


Co soupeři, máš nějaké info?

Žádné informace nemám, všichni jsou tajnůstkáři. Myslím si, že nikdo neponechá nic náhodě, a budou se snažit své mazlíky co nejlépe připravit na novou sezónu.



Která trať se ti nejvíce líbila?

Je těžké vybrat jednu. Mojí oblíbenou tratí je Kdyně, ale letos bych zvolil Liberec. Trať je velice náročná a rychlá. Perfektní depo a organizace závodu. Ještě jednou poděkování P.Strnadovi, a doufám, že za rok to bude ještě lepší.


Revival-poprvé na bedně a hned 1.místo?

Je to i pro mě překvapení. Letos jsem vyměnil vůz, a vzal jsem 130LR. Snažil jsem se nic nepodcenit a týden jsem pod ní ležel. Ale co čert nechtěl hned v první etapě mi uhořela svíčka a upadl alternátor. Do první časovky jsme se doplácali na tři válce.

Před první SSkou jsme vyměnili svíčku a zdrhovačkou přidělali altík. Od té chvíle už šlapala jak hodinky. Povedlo se nám nenachytat trestné body, to je prvé za šest revivalů, a takhle se to nějak povedlo.


Co tě na revivalech nejvíce přitahuje?

Je to pro mě po dlouhé sezóně relax a svezení bez nervů.Sejde se tu fajn parta bláznů postižená stejnou diagnózou.


S pozdravem Honza Reiss.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007