18.11.2016 09:42:43 | edda | přečteno: 11261x
Závodníci opět potěšili dětské pacienty i fanoušky.

 


Čtvrtý ročník besedy a autogramiády v čejetické hospůdce U Kepkeho je minulostí. Stejně jako při předchozích ročnících předcházela této večerní akci návštěva dětského oddělení Klaudiánovy nemocnice, kde motorističtí sportovci obdarovali malé pacienty dárečky a suvenýry.


Spolupráce motoristických sportovců s dětským oddělením Klaudiánovy nemocnice trvá už od roku 2008. Také tentokrát jich dorazil potěšit malé pacienty dostatečný počet a tradičně je provázela vrchní sestra Naděžda Tučková. Pravidelným účastníkem je Václav Dunovský. „Na tento, již více než tradiční, den jsem se těšil od samého konce předchozí akce. Člověk má vždy takový pocit upřímné radosti, když může potěšit děti, které zrovna musí ležet jako pacienti v nemocnici. Letos se nám podařilo nashromáždit snad ještě větší množství nejrůznějších dárků a pozorností. Ty pomohou zkrátit otravné chvíle na lůžku i mnoha dalším dětem, které budou muset nějakou dobu v nemocnici strávit. Vůbec nevadilo, že oproti zvyklostem jsme na dětské oddělení vyrazili necelý měsíc před Mikulášem. Pozitivním zjištěním bylo, že malých pacientů na oddělení nebylo mnoho. Většina z nich navíc už odpočítávala dny a hodiny do odchodu domů. Momentálně u mě platí to, co jsem řekl na začátku – už nyní se moc těším na příště. Velmi mě mrzí, že jsem se letos nemohl zúčastnit i večerní besedy a déle tak povykládat s kolegy z rallye, ale i jiných motoristických disciplín a v neposlední řadě s hosty a fanoušky. Doženu to ale, jak jinak, příště,“ vrací se ke své již několikáté účasti mladoboleslavské nemocnice jeden z našich nejlepších „dvoukolkářů“ posledních let.


Zatímco poděbradský pilot musel posléze odcestovat do Plzně na rallyové vyhlášení uplynulé sezóny, ostatní aktéři podebatovali v čejetické hospodě U Kepkeho se svými fanoušky. Nechyběla ani posádka Michaela Maňovská a Kateřina Blahoutová. „Bylo mi ctí zúčastnit se této fantastické akce a rozzářit dětská kukadla v nemocnici. Jsem ráda, že mezi námi jsou lidé, myslící nejen na dětičky, ale i na fanoušky motorsportu a dají dohromady motoristickou partičku, která nemá během sezóny čas se setkat. Bylo pro mě krásné poslouchat kolegy i z jiných disciplín a zároveň odpovídat na záludné otázky. S Kačkou se kdykoliv takové akce s radostí znovu zúčastníme:-),“ přidává své dojmy pilotka této dámské posádky.


Početně zastoupen byl také autokros. Nechybělo pět aktuálních republikových šampiónů včetně Jakuba Kubíčka, jenž ovládl královskou divizi SuperBuggy. „Podobné akce by se měly určitě konat častěji. Přispívají totiž nejen ke zviditelnění motoristického sportu, ale především návštěva dětského oddělení Klaudiánovy nemocnice potěšila malé pacienty. Jen by neškodila větší propagace této akce pro zvýšení její prestiže. Nápad je to totiž rozhodně dobrý,“ hodnotí rakovnický pilot mladoboleslavské setkání závodníků s nemocnými dětmi i fanoušky.


Vlastimil Resl

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007