aktualizováno | 14.10.2016 11:40:50 | edda | přečteno: 11707x
Promotér hodnotí proběhlou sezónu...

HODNOCENÍ EDDA CUPU 2016 PROMOTÉREM.


Zřejmě nepřekvapím sdělením, že organizátoři seriálu jsou po sezóně velice spokojeni. Ano, je tomu tak, letošní sezóna patřila k těm nejlepším. Samozřejmě je vždy co zlepšovat, pilovat detaily, ale jednoznačně negativního po této sezóně nevidím nic.... Velmi pozitivní je, že v letošním ročníku nedošlo k žádnému, byť sebemenšímu zranění jezdce, natož někoho jiného! Zde je potřeba zmínit perfektní práci ředitele, Romana Linharta, zejména při zabezpečení trati, přípravě a zajištění diváckých prostorů. Příznivé je, že se zastavil úbytek účastníků, ba naopak se výrazně zvýšil počet startujících na dvou nejslaběji obsazovaných podnicích / Telnice a Bečov n.T./.


Tak popořadě...Sezóna EDDA Cupu začala opět na mosteckém autodromu, neboť Hradec si Vaší přízeň nezískal, z toho vyplývající návrat do Mostu, ke kterému pomohly i zcela jiné podmínky nového majitele, byl velkolepý. Obrovská účast kvalitních vozů, klapající organizace a bezpečná trať vyústily v parádní zahájení sezóny.

Následovala Zbraslav, další skvělý podnik! Nové depo pod startem určitě pomohlo plynulosti průběhu a HLAVNĚ zcela nový povrch udělal tuto náročnou trať ozdobou seriálu. A to na příští rok nám položili i nový povrch na hlavní silnici k odbočce....

Také na dalším závodě v Telnici jsme měli katastrofálních prvních 300metrů tratě nově vyasfaltováno. I s pomocí ústeckého Honzy Vávry se povedlo zapojit několik místních střelců, a tak se nám zvedla účast o 15%. Závod samotný probíhal bez komplikací, proto lze i tento víkend hodnotit úspěšně.

Tradičně velmi oblíbený je závod v krásném prostředí pod Korábem, ani letos nezklamal, sice byla po loňské rekordní účasti trochu nižší, přesto necelá stovka aut je uspokojující... Letos bohužel náš závod kolidoval se slalomem v Německu, tak většina jezdců s NSU nemohla přijet.

 

Radotínský závod na domácí trati byl také bezchybný, za ideální účasti sta aut, čehož se dosáhlo tím, že již nijak nezvu nahodilé jezdce z okolí Prahy, a také nepůjčuji naše vozy za každou cenu. Předloňských 125 jezdců znamenalo nedojetí celého programu. Ke zvýšení diváckého komfortu hojně navštěvovaného podniku přispěla velkoplošná projekční plocha, kterou zapůjčil ÚAMK.

 

Krásný víkend nás čekal ve Vrchlabí, ideální počasí a opět parádní účast na tomto kopci, který je součástí Edda Cupu od počátku. Z průběhu závodu a jeho úrovně jsem měl radost hlavně s ohledem na Tomáše Hanka, který bere přípravu a organizaci závodu jako srdeční záležitost. Bohužel ho zdravotní stav nepustil na start...

Velkým překvapením byla nabídka na společný závod s M ČR, a to na ultra rychlé trati v Prachaticích, která byla součástí Edda Cupu v počátcích. Spolupráce fungovala výborně, z naší strany nebylo připomínek, jen kdyby bylo možné připustit ke startu více automobilů.Všem našim jezdcům, kteří zde startovali patří dík za vzornou prezentaci sportovní i lidské úrovně EDDA Cupu.... Pokud nám bude pro příští rok opět nabídnuta spolupráce, určitě tam pojedeme!

Následoval Liberec, ovšem tentokrát na nové trati od města, a to znamenalo úplně jiný podnik, než na jaký jsme byli zvyklí.... Díky úsilí Petra Strnada patřil i tento závod k ozdobám ročníku. Depo ideální, přímo u startu, ozvučení s komentem Vlado Miklóšika, podpora města i kraje a skvělá atmosféra s velkým počtem závodníků. Trať má ideální délku a na rozdíl od varianty z druhé strany je i technický náročnější a rychlejší.

I v Bečově se letos zvýšil počet startujících oproti rekordně nízké účasti vloni. Podnik má jednoznačně nejlepší depo, ale velkým problémem je stav silnice. Dle mého názoru, jako promotéra, je trať již nebezpečná, je zde druhý nejrychlejší průměr a nehoda vyplývající z rozbitého povrchu, ať už zaviněná technickou poruchou či chybou jezdce, by mohla být velmi vážná..... Pokud se najde náhrada, tak první na řadě k vyřazení je bohužel tento kopec. Je slíbena oprava silnice, ale nevíme kdy....

No a Stará Živohošť, to je tradičně úspěšné vyvrcholení sezóny! Je neuvěřitelné, vzhledem k termínu, že nám zde vyjde minimálně na pátek a sobotu vždy nádherné počasí, které v kombinaci s letoviskem dodává závodu neopakovatelnou atmosféru..... Ovšem je pravda, že jsou věci, které by mohly tuto akci ohrozit.....

Nyní již s plnou vervou pracujeme na přípravě nového ročníku!

Nezbývá než poděkovat všem účastníkům letošní sezóny, a také všem pořadatelům, kteří opět pozdvihli úrověň nejpočetnějšího vrchařského seriálu v ČR o kousek výše! Také doufám, že si dosyta užijeme tradičně úspěšného závěrečného slavnostního ceremoniálu. O termínu a místě Vás budeme informovat co nejdříve.


Na viděnou Eda Patera


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007