aktualizováno | 18.07.2016 14:05:57 | dawe | přečteno: 11948x
ZAV Vrchlabí - Pozvánka

ZAV EDDA Cup, Vrchlabí - Benecko, 23. a 24. července 2016, pozvánka

O nadcházejícím víkendu se účastníci nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup sejdou ve Vrchlabí, aby po dva dny bojovali se soupeři a časomírou již v šestém letošním závodě.

Známá trať z Vrchlabí na Křížovky je dlouhá 3 800 metrů s převýšením 204 metrů. Jak už jezdci z minulých ročníků vědí, čeká je rychlá a těžká trať, z bezpečnostních důvodů budou na trati vybudovány tři retardéry.

V současné době je k tomuto mezi jezdci oblíbenému závodu přihlášeno  devadesát jezdců a do uzávěrky přihlášek ještě jistě další přibudou. Už nyní je však ve startovní listině řada předních závodníků EDDA cupu, např. T. Omelka, domácí matador J. Srnský jr.,I. Král, R. Kacálek, T. Kučera a další. Obsazení jednotlivých tříd slibuje zajímavé a kvalitní závody nejen na čele absolutní klasifikace, ale i v jednotlivých třídách. Např. jistě zajímavé závody nabídne třída závodních šestnáctistovek se soubojem M. Černého na Škodě s otcem a synem Tichých na Fordu Puma. Napínavý bude i souboj tria Lancerů v nejsilnějších závodních speciálech s T. Koškem, T. Kučerou a L. Kubíčkem. Škoda, že L. Suchomel s atraktivním Lotusem Elise nemá ve třídě adekvátní soupeře, ale i tak bezpochyby podá kvalitní výkon. Podívanou přinese i kategorie historických závodních automobilů, ať už v nabité třídě třináctistovek s kompletní řadou závodních škodovek s motorem vzadu. Dvoulitry s pokračujícím soubojem I. Krále s E. Paterou a Golfa se Sciroccem také přitáhnou pozornost. V nejsilnějších závodních automobilech budou závodit s BMW R. Kacálek a S. Urbánek s dvanáctiválcovým Jaguarem J. Rejky. Opravdový klenot naší motorsportovní historie Tatru 603 kategorie GT, která se ve své době úspěšně účastnila maratónských závodů na Nürburgringu představí hokejový internacionál S. Hajdůšek, syn tatrováckého továrního jezdce. A samozřejmě na svém domácím závodě, na jehož pořádání má sám lví podíl nebude chybět závodnická legenda Tomáš Hank.

Závod začíná v sobotu v osm hodin ráno první ze dvou tréninkových jízd, které vyplní dopolední program. Start první závodní jízdy je naplánován půl hodiny po poledni. Druhá závodní jízda plynule naváže na první a do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa ke slavnostnímu ceremoniálu s dekorováním nejrychlejších závodníků v jednotlivých třídách. Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

 Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli ve Vrchlabí!


Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007