15.06.2015 10:19:19 | edda | přečteno: 11708x
ZAV RADOTÍN - Pozvánka

EDDA cup, Radotín – Zadní Kopanina, 20.6.2015, pozvánka


  V sobotu 20. června se na trati mezi Radotínem a Zadní Kopaninou uskuteční závod automobilů do vrchu. Na závodníky EDDA cupu zde čeká kvalitní a těžká 2900 metrů dlouhá trať s převýšením 103 metrů. Trať má bohatou motoristickou historii, v sedmdesátých letech minulého století hostila rychlostní zkoušky Rallye Berounka, v nedávné minulosti se zde konala jedna ze zkoušek Pražského rallysprintu a nyní, díky radotínskému patriotovi, promotérovi EDDa cupu, E. Paterovi se zde již tradičně odehrává závod, který svým obsazením i náročností tratě patří k vrcholům sezóny.

  I letos se očekává bohatá účast, v současné době je přihlášena skoro devadesátka jezdců, do uzávěrky přihlášek se ještě může naplnit limit startujících, který je z organizačních důvodů a propustnosti tratě stanoven na 110 jezdců. Mezi přihlášenými nechybí špičkoví jezdci EDDA cupu, M. Černý, J. Srnský jr., I. Král, kteří zatím vévodí absolutní klasifikaci, tak i další, v jednotlivých třídách velmi rychlí jezdci. K nejnapínavějšímu závodění letos dochází zejména ve třídě produkčních šestnáctistovek, kde ke čtveřici mušketýrů R. Pecina, T. Omelka, L. Krotil a A. Široký přibude ještě P. Crhák, takže o zábavu bude postaráno. Ani ve třídě nejsilnějších závodních speciálů nebude nuda. Trojici nejrychlejších jezdců na Mitsubishi T. Koškovi, T. Kučerovi a T. Kubíčkovi bude jistě zdatně sekundovat B. Jonas na VW Golf.

I kategorie historických závodních automobilů je velmi bohatě a kvalitně naplněna. V současnosti je přihlášeno 42 závodníků. Nabitá je konkurence v třináctistovkách, kde v plné síle nastoupí tým Autosport Pegas proti zatím vedoucímu J. Vosmekovi a domácímu P. Jirasovi. K vrcholům bude jistě patřit závod ve dvoulitrech mezi I. Králem a E. Paterou. Historici budou mít i mezinárodní obsazení, vedle tří německých jezdců bude závodit i Ital P. Moliterni na Fiatu 124 Abarth. Bonbónkem bude účast hokejového internacionála a nyní úspěšného závodníka v kategorii historických automobilů S. Hajduška s precizně restaurovanou maratónskou Tatrou 603, s kterou původně závodil jeho otec.

  Závod začíná v sobotu ráno v osm hodin první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce v půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

  Pro diváky budou z důvodu bezpečnosti vyhrazeny prostory, mimo nichž se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Pořadatelé i jezdci prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

  Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou v Radotíně!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007