05.05.2015 09:28:07 | edda | přečteno: 9132x
Zpráva technického komisaře.

Rozhodnutí promotéra a technického komisaře


 Vzhledem k tomu, že mezi jezdci ve třídě N-1600 vznikl problém týkající se tlumičů a jejich uložení, bylo toto řešeno promotérem a technickým komisařem. Pro objektivní posouzení byl problém konzultován i s dalšími odborníky, a bylo rozhodnuto takto: V článku 2.3 technických řádů je uvedeno, že tlumiče je možné vyměnit, tj. je možné vyměnit tlumič jako celek za jakýkoli jiný, libovolné konstrukce, a libovolného provedení. Je-li nedílnou součástí tlumiče oko pro upevnění, může být v tomto oku umístěn unibal, neboť jde o součást tlumiče. Rozhodující pro posouzení je vždy konstrukční provedení sériového tlumiče pro dané vozidlo.

  Ve stejném článku je dále uvedeno, že jakýkoli zásah do uložení tlumiče je zakázán. To znamená, že musí zůstat původní, a bez úprav. Tímto uložením je myšlen díl, nebo soustava dílů, montujících se mezi tlumič a karoserii, nebo rameno vozidla.

  Již od počátků byla naše kategorie sériových aut myšlena tak, aby se co nejvíce přizpůsobila FIA skupině N roku 2000.  A i v tomto případě bylo k tomu přihlédnuto!

 Zjednodušeně vysvětleno: Je-li na konci tlumiče oko, může v něm být umístěn unibal, je-li na konci tlumiče šroub, musí být uložen v sériovém, a nezměněném uložení.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007