02.07.2014 23:03:58 | edda | přečteno: 7810x
ZAV Bečov n.T. - Pozvánka
 

Pozvánka do Bečova n. T. na závody automobilů do vrchu.

 

O víkendu 5.-7. července se v Karlovarském kraji na trati z Bečova nad Teplou do Krásna uskuteční dvoudenní závod automobilů do vrchu, který otevře druhou polovinu letošní sezóny Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu.

Na závodníky čeká 4 900 metrů náročné a velmi rychlé trati, která skýtá všechny předpoklady k zajímavé a napínavé podívané. Pořadatelé očekávají k osmdesátce závodníků v kategoriích produkčních, speciálních a historických závodních automobilů. Zvlášť kategorie historických automobilů je v Edda cupu fanoušky vysoce hodnocena, v Bečově budou například závodit Audi Quattro S1, Porsche 911, Lotus a samozřejmě Škody 130 RS a LR. Mezi jezdci nebudou chybět jezdci ze špičky např. Petr Žáček, Martin Lev, Ivo Král a také jezdci z blízkého okolí J. Bažata, K. Zenkl, J. Marek, otec a syn Pecinovi, Vladimír Pešek.

Závody začínají v sobotu i v neděli dopoledne dvěma tréninkovými jízdami a start první závodní jízdy je naplánován po polední přestávce na půl jedné. Po skončení první závodní jízdy plynule navazuje druhá závodní jízda, zhruba do hodiny po jejím dojetí dojde v prostoru depa k vyhlášení výsledků a ke slavnostnímu předání pohárů nejlepším ve všech vypsaných třídách. Depo se nachází za cílem na krásenském letišti a je volně přístupné i divákům.

Vstup na závody je zdarma, pro diváky budou připraveny prostory, z kterých bodou moci závodní automobily v klidu sledovat. Pořadatelé i jezdci prosí diváky, aby tyto prostory akceptovali a při sledování závodů nezapomínali na zdravý rozu, a bez výhrad respektovali pokyny traťových pořadatelů. Jen tak nebude nic bránit bezproblémovému průběhu závodů.

Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti o bečovském závodu a celém seriálu Edda cup lze najít na http://edda.cz/mscrdovrchu, k informování diváků slouží i v místě závodu zdarma distribuovaná ročenka Edda cupu s informacemi o jednotlivých jezdcích, tratích a celém seriálu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007