aktualizováno | 10.04.2014 08:51:56 | dawe | přečteno: 8235x
Rallye Praha Revival 2014? Krásné svezení a vzpomínání!

Letošní Rallye Praha Revival, memoriál motoristického novináře Dalibora Janka, se stal velice vydařenou motoristickou akcí, která se ze sportovní roviny přenesla až do společenské. Legendy a osobnosti nezklamaly, z původně avizovaných nechyběl až na malé výjimky prakticky nikdo. A ti, co nejeli, se přišli alespoň podívat do Radotína , na Václavák, do Teplic, nebo na cíle show section. Krásná, z větší části soutěžní auta, desítky bývalých mistrů republiky, několika mistrů Evropy a asi desítky účastníků soutěží mistrovství světa, přilákala neobvyklé množství fanoušků motorismu, a bylo to třeba znát i na dojezdu do Teplic nebo na náměstí v Lounech, kde byla „jenom“ časovka.

Pro účastníky byla vedle zvláštních úseků obrovským zážitkem jízda po bývalých erzetách Rallye Teplice z osmdesátých let. Ti, co je kdysi jeli, vzpomínali. Ti, co je nejeli, se kochali nádhernými úseky, které už jen tak nejsou na dnešních soutěžích vidět… Vedle soupeření o trestné body, při němž nedošlo při počtu sto padesáti posádek k žádné nehodě, ani jiné nepříjemné události, se jednalo o neuvěřitelné setkání, při němž se vzpomínalo, povídalo a…. závodilo. Prakticky u každého stolu v pátečním a sobotním večeru v Hotelu Panoráma v Teplicích zasedla legenda – Václav Blahna, Milan Zapadlo, Václav Polívka, Jozef Studenič, Marcel Tuček, Hynek Středa, Břetislav Enge, Jiří Moskal, Jiří Urban, Karel Kašpárek, posádky Mach – Dvořák, Hank – Neubauer, Arazim – Gál, Zelený – Martinů, Rajchmanovi, Kakrda – Jirátko, Chlad – Kolovrátek, Webinger – Civín, zahraniční akvizice Jansen, Hellmann, Ciercierzynski, Krupa, Jaroszewicz a řada dalších.

 

Obrovské poděkování patří všem, kteří se na přípravě a realizaci Rallye Praha Revival 2014 podíleli, když byli pár dní před startem postaveni před nečekaný problém se změnou trasy a najití dvou nových úseků SS. Zvládli to výborně, a když už se do itíku vytištěného a sešitého pár desítek minut před startem vloudila chybička, byli na to účastníci nějakým způsobem upozorněni. Musím se ještě zmínit o Edově rozpravě před startem akce – byla věcná i úsměvná, ale zabrala. O úspěšnosti a atraktivnosti celé akce vypovídají i stovky fotografií umístěných ve fotogaleriích na známých motoristických stránkách. Většina účastníků se už dnes těší na podzimní 5. ročník Rallye Berounka Revival.

Pavel Vydra

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007