aktualizováno | 18.03.2024 10:50:47 | edda | přečteno: 842x
ZAV EDDA CUP, AUTODROM MOST, sobota 23. 3.2024, pozvánka

ZAV EDDA CUP, AUTODROM MOST, sobota 23. 3.2024, pozvánka

Závodníci a příznivci EDDA Cupu se dočkali a po zimní přestávce začíná nová, již sedmnáctá, sezóna nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Už tradičně sezónu zahájí EDDA Cup na mosteckém autodromu, není to sice klasický závod do vrchu, ale bezpečná trať s kvalitním povrchem a díky logistickému uspořádání s možností absolvovat dva závody za jeden den se tohle vkročení do sezóny ukázalo jako velmi vhodné k rozjetí po zimní pauze a k prověření kvality přípravy jak závodníků, tak techniky.

Mostecký závod bude probíhat podle osvědčeného formátu, po pátečních přejímkách v sobotu ráno začne rozpravou před tréninkem prvního závodu, který začne v devět hodin. Do předepsané polední přestávky jsou naplánované tréninkové intervaly jednotlivých skupin a dvě měřené závodní jízdy. Dopolední závod skončí do 13 hodin. Ve 14 hodin je naplánován začátek druhého závodu, jehož časový harmonogram bude stanoven operativně podle situace tak, aby dění na dráze skončilo nejpozději v 18 hodin. Po skončení závodních jízd dojde k vyhlášení nejlepších v jednotlivých třídách na podiu vedle boxů.

Mezi přihlášenými, kterých je více než 140, najdeme loňského celkového vítěze EDDA Cupu Miroslava Černého na Porsche 911, Tomáše Kučeru na nejrychlejším závodním speciálu Mitsubishi EVO IX i pilota nejrychlejšího produkčního auta Subaru Impreza Martina Leva. Zajímavé závody se ale budou odehrávat i nižších třídách, kde vedle zkušených závodníků EDDA Cupu, jako jsou David Černý, Josef Srnský ml., Tomáš Píša se objeví i nováčci, např. v Saxo Cupu čtrnáctiletý Matěj Zachata, nebo nová závodní technika, Stanislav Budil úspěšný rallyový závodník v Mistrovství Evropy historiků poprvé v závodě vyzkouší Toyotu GT 86/R3. Po delší pauze v seriálu odstartuje Milan Andruchovič se Škodou 1000 MB s šestnáctiventilovým motorem. Zaslouženou pozornost si zaslouží i hokejový internacionál a automobilový závodník Stanislav Hajdušek na autentické historické Tatře 603 GT. Ve výjimečně vypsané skupině E2 , bude závodit Josef Čermák ml. s „plackou“ Osella PA20/S. Na dráze bude k vidění spousta dalších kvalitních závodníků, mimo jiné i z Německa, a zajímavých a rychlých automobilů.

Příznivci EDDA Cupu a všichni fandové motosportu mají na závod vstup volný do všech na autodromu divákům přístupných prostor, odkud mohou bezpečně sledovat dění na dráze. Při zachování opatrnosti a ohleduplnosti je možné si i prohlédnout závodní techniku v parkovišti závodních vozů. Pro diváky zde bude zdarma distribuována ročenka EDDA Cupu s kalendářem sezóny 2024, přehledem tratí a představením jezdců. Doufejme, že se mostecký dvojzávod závod vydaří a stane se úspěšným vykročením do nové sezóny.

Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení závodu, další informace k závodu i celému EDDA Cupu lze nalézt na stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu a v sobotu bude možné sledovat online časy na globalsporttiming.cz/live/

Organizátoři i závodníci se těší na shledanou v sobotu na mosteckém Autodromu.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007