aktualizováno | 09.02.2024 14:20:29 | edda | přečteno: 840x
Edda Cup 2024, drby před sezonou
- Pořadatel Nové Bystrice na Slovensku závod odpískal z finančních důvodů
- Je možné, že se promění termíny Vrchlabí a Točné

- Luboš Krameš prý přestoupí do třídy H1150
- Náš navrátilec Petr Žežulka, který ještě stihl s novým vozem Jemníky, se nyní pečlivě připravuje na nový ročník, včetně kompletní repase motoru u velezkušeného motoráře motorů Suzuki Pavla Nováčka. V Mostě mu bude dublovat známý motoristický novinář ze Světa Motorů Martin Vaculík.
- Matador Edda Cupu Ladislav Rosička, který nám na ceremoniálu představil svůj echt ambiciózní program má v hledáčku, pokud nevyjde ohlášené Porsche, japonský tovární speciál, značku zatím nechce prozradit...
- Vypadá to, že se nám konečně trochu oživí juniorská soutěž, premiéru bude mít v Mostě 13letý Matěj Zachata, otce mnozí pamatují z prvních ročníků Edda Cupu a nebo také z našeho servisu :-). Po premiéře na Dlouhé Lhotě uvidíme minimálně v Mostě juniora z rallycrossové rodiny Pinkasů, Radka ( prý má jedenáct let :-))) ). No když jsem viděl jaký je hromotluk na Lhotě, bojím se, co dorazí do Mostu :-))) První testy má za sebou s Opelem i Tomáš Píša junior, no výměna pilota by již v tomto týmu prý byla žádoucí :-))) jsem tedy slyšel... A že by to tak i mělo být by mohlo znamenat, že prý novou, kvalitní sedačku nakonec montují do vozu pro syna.
- Zuzka Horáková poprvé zainvestovala do mokrých pneu, a to rovnou do nových a nejlepších na trhu, tedy do Michelin P2. Teď jen aby pořád pršelo :-)
- Po dlouhé pauze by se měl opět zapojit do Edda Cupu rychlý Jaroslav Fikota s Hondou.
- Hotovo a připraveno hlásí Libor Valkov, který pauzíroval z důvodu větší havárie  v roce 2022.
- Jeden z rychlých jezdců počátků Edda Cupu Martin Maderák, jinak mechanik Miroslava Černého, bude mít v Mostě debut s Mirkovou rychlou Š 130L ve třídě E1600 a prý možná né jenom tam???
- Po delší odmlce by se měl zapojit do soubojů, a zároveň patřit k favoritům třídy N1600, zkušený Ladislav Kopelent
- Již jen na dodělání motoru, který se ladí u špičkového motoráře pana Vančíka, čeká jeden z případných favoritů Tomáš Housa, prý přislíbil, že konečně začne brát naše vrchy vážně. Nový vůz Škoda Fabia nám představil na Bozkově.
- Do Edda Cupu by se měl zapojit můj kamarád z vrchů z dob dávno minulých, tím je bývalý formulový jezdec Václav Žemla. V Itálii si pořídil bestii podobnou Pujmanovic miníku, a to Fiat Cinquecento s motorem Kawasaki 1000 do skupiny F
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007