aktualizováno | 19.01.2024 19:04:52 | edda | přečteno: 534x
Dakarský zpravodaj Czech Samurajs týmu

 

Sen se stal skutečností - Bára s Luckou jsou v cíli

Dakar i Dakar Classic 2024 zná své vítěze. Závodilo se až do konce, a to i v kategorii Classic. První dvě místa napříč kategoriemi od sebe dělil pouhý jeden bod. Czech Samurajs tým nastupoval do poslední etapy ve větším klidu. I když tam jisté obavy byly. Výsledky se totiž počítají až v cíli. Bára Holická a Lucie Engová jsou vůbec první čistě dámskou českou posádkou a první posádkou v historii Dakaru Classic, která dovezla populární Citroën 2 CV do cíle. I proto se budou přepisovat dějiny jubilanta, vozu zvaného Kachna.

"Celou noc jsme nespali. Naše holky čekala poslední etapa náročné dálkové soutěže. Pro ročník 2024 opravdu poslední. Za ty tvrdé kilometry napříč celým Dakarem Classic toho bylo moc krásného, a na ty nepovedené drobnosti se zapomíná. Častokrát holky uronily slzu, mnohdy byly tratě Classic nad síly jejich Citroënu 2 CV. A my jsme to prožívali s nimi. Emoce k závodění neodmyslitelně patří! Kachna 2 CV má duši, a to ukázala celému světu,“ svěřuje se Ollie.

„Tým Czech Samurajs děkuje za neuvěřitelnou podporu a za možnost zúčastnit se této rally. Bez všestranné pomoci by zázemí týmu, v čele s projektem Mechanic Academy, který je podporovaný SŠTŘ Nový Bydžov, jen těžko v Saudské Arábii tak dobře fungovalo. Nemohli bychom společně prožívat každou etapu, nemohli bychom vstoupit do médií po celém světě. Nemohli bychom společně stanout na vysněné finišerské rampě, která je po dvanácti odjetých a vysilujících etapách třešničkou na dortu,“ vzkazují z cílového prostoru nadšení členové týmu v čele s dámskou posádkou Bára Holická – Lucie Engová.

„Děkujeme všem, kteří nás podporují. Partnerům, sponzorům, novinářům, fotografům, učitelům, mistrům, fanouškům, rodinám, celému týmu, mechanikům, organizátorům Dakaru a pevně věříme, že Vám budeme dělat radost i v nadcházejícím ročníku Dakaru Classic v roce 2025, kde budeme stát v plné sestavě snad i s Vámi po boku." vzkazuje po vydařeném představení spokojená „šéfová“ týmu Czech Samurajs 2024 Ollie Roučková.

Foto: Zbyněk Hozák

Ollie Roučková www.rouckova.cz

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007