01.11.2023 20:28:04 | edda | přečteno: 1771x
Pozvánka na XIII. Rallye Berounka Revival, 4.11.2023

Pozvánka na XIII. Rallye Berounka Revival, 4.11.2023

V sobotu 4. listopadu se uskuteční již 13. ročník sportovně-společenské akce pro legendy motosportu a příznivce závodních a sportovních automobilů let minulých. Z organizačních důvodů je letos pouze jednodenní, ale jinak proběhne podle již osvědčeného a unikátního revivalového schématu pod taktovkou promotéra automobilových závodů Edy Patery.

V sobotu ráno v 8:20 z radotínského učiliště, kam se zázemí revivalu po delší době opět vrací, odstartuje první posádka Josef Kukelka – Pavel Ryšánek na Audi Sport Quattro, za ní v minutových intervalech další podle startovní listiny. http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=4632

Itinerář zavede revivalisty z brány učiliště na start první Show Section v Sedlčanské kotlině, kde startér odmávne první posádku v 9:24.Po jejím absolvování čeká účastníky revivalu dlouhý přejezd napříč Středočeským krajem do Slaného na zdejší plochodrážní ovál, kde absolvují další měřený úsek. Z ploché dráhy povede trasa revivalu na letiště v Panenském Týnci, kde bude pro první posádku ve 12:15 připravená rychlá „slalomová“ trať. Zde je naplánovaná polední přestávka na oběd, o který se postará personál Landy Grilu. Letiště v Panenském Týnci je vhodné i pro diváky, neboť i oni se mohou v Landy grilu občerstvit během čekání na druhý zdejší průjezd se startem ve 14:21, kdy soutěžící už budou kromě oběda za sebou mít i druhou plochou dráhu ve Slaném. Z Panenského Týnce pojedou účastníci zpět do Sedlčan k závěrečné Show Section, po které už zbyde jen návrat do Radotína, kde je první vůz očekáván v 18:00. Po dojetí poslední posádky počtáři sečtou všem body, které za celý den nasbírali a podle toho organizátoři zhruba v půl deváté vyhlásí nejlepší posádky v jednotlivých třídách.

Na všechny Show Section je vstup zdarma, diváci musí mít na paměti, že Show Section nejsou závody na okruhu, ani rallyové rychlostní zkoušky, při sledování dění na trati by se každý měl řídit zdravým rozumem, respektovat zakázané prostory a bez výhrad respektovat pokyny činovníků tak, aby revivalovou pohodovou atmosféru nenarušila žádná mimořádná událost.

Posádky i pořadatelé zvou na sobotu všechny příznivce motoristického sportu a fanoušky jeho historie ke strávení příjemných chvil a užité si pestré podívané.

Podrobné informace, harmonogram, startovní listinu lze nalézt na webových stránkách promotéra www.edda.cz/mscrdovrchu, časy ze Show Section v Sedlčanech a ve Slaném budou online https://as-vysledky.cz/

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007