aktualizováno | 26.10.2023 14:58:12 | edda | přečteno: 1283x
Edda Cup 2024, podaří se vzkřísit další historickou a oblíbenou trať?

 V současné době máme v kalendáři čtyři tratě s bohatou motoristickou historií / Bozkov, Kdyně, Makarov a Jemníky/ a po dnešním, nadmíru úspěšném jednání se starostou a místostarostou to vypadá, že bychom k nim mohli zařadit další, tím je závod do vrchu Mladá Vožice. Na této trati se odjely čtyři úspěšné ročníky, poslední v roce 1982. Závod byl mezi jedci a i v regionu velmi oblíben a vždy uspořádán bez větších kompikací. Článek o historii budeme publikovat později.

 

 Ze současných jezdců Edda Cupu se nejméně třikrát účastnil Ivo Král / foto č.1/, poslední rok s pomocí počasí se Š 130RS vyhrál i absolutně. Dle jeho zpráv je po úspěšné operaci a měli bychom ho vídat v nové sezoně častěji. Potenciálně by se mohli objevit na startu i další pamětníci původních ročníků, kteří se " motají " kolem našeho seriálu

 

 Jan Heřmánek, Robert Pecina / foto č.2/, Michal Patera/ foto č.3/, který mi taktéž přislíbil, pokud zdraví dovolí účast v Edda Cupu a zejména "místní odchovanec" Petr Vojáček / foto č.4/, který již účast potvrdil a tento kopec byl jeho první v kariéře.

 

 

 Délka tratě je 2900m s depem v boční, téměř nepoužívané komunikaci u startu, délkou je servisní zázemí neomezené. Asfalt byl před cca deseti roky, když jsem se tam byl podívat poprvé zcela nový, nyní již je stav průměrný, bez děr a záplat.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007