14.08.2023 13:57:56 | edda | přečteno: 1677x
ZAV EDDA CUP, Dlouhá Lhota – polygon, 19. Srpna 2023, pozvánka

ZAV EDDA CUP, Dlouhá Lhota – polygon, 19. Srpna 2023, pozvánka

V sobotu 19. srpna se na Polygonu v Dlouhé Lhotě uskuteční dvojzávod nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA CUP. V tomto termínu se měl původně uskutečnit závod ve Vrchlabí, organizátor měl k tomuto závodu všechny souhlasy od kraje i od města, bohužel vedení KRNAPu bylo jiného názoru a závod zakázalo. Pořadatel tak byl nucen v šibeniční lhůtě dvou týdnů najít náhradní variantu. Na Dlouhé Lhotě se v minulosti již jeden závod EDDA CUPu uskutečnil a v daném termínu, zde bylo volno, rozhodl se promotér Eda Patera pro toto řešení.

V sobotu se tak uskuteční dvojzávod díky tomu, že při závodění na polygonu nejsou nutné přestávky kvůli svozu závodních aut. Pro závodníky bude vytyčená trať celkem dlouhá 2800 metrů. K seznámení s ní bude sloužit trénink od půl deváté do půl jedenácté. První závodní jízda dopoledního závodu odstartuje v 10:30, bezprostředně po ní bude následovat druhá závodní jízda. Po polední přestávce odstartuje druhý závod, který se pojede na tři závodní jízdy. Do hodiny po dojetí posledního jezdce dojde ke slavnostnímu ceremoniálu s předáním pohárů třem nejrychlejším v jednotlivých vypsaných třídách. Do tohoto závodu je přihlášeno několik zajímavých jezdců a vozů, kteří pravidelně u nás nestartují v čele s Karlem Trojanem na Škodě Fabii R5. 

 Bude vytýčen jeden divácký prostor u vjezdu do areálu. Do depa se lze  během závodu dostat pouze v pauzách mezi jízdami, neboť je uvnitř závodního okruhu. Vstup do depa bude umožněn i divákům.  Bude zde i stánek s občerstvením Landy Grill. 

Podrobnější informace o závodě a celém EDDA CUPu lze nalézt na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu a seznam zatím přihlášených závodníků, uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek hodinu před půlnocí, lze nalézt zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=203

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007