aktualizováno | 10.03.2023 11:07:59 | edda | přečteno: 2313x
Tisková zpráva


Obojživelník Martin Cabela hlásí návrat k autům.

 Pilot Dakarového motocyklového teamu MRG Martin Cabela se vrací do Edda Cupu. Minimálně pro sezonu 2023 bude závodit pouze v autě z důvodu těžkého zranění pravé ruky. V sezoně 2022 se stal v neuveřitelném věku 55 let Mistrem Evropy v dálkovem rally na motocyklu a potvrdil, ze věk je jenom číslo, jelikož v této asi nejtěžší a nejnebezpečnější motoristické disciplíně startují piloti i o 2 generace mladší.

 


Martin prohlásil, že se do sedla motorky vrátí hned, jakmile to bude možné, ale zda tomu tak bude, si netroufne nikdo z doktorů nyni odhadnout. Ruku jsem si zlomil na posledním závodě ME již mimo závod na polocivilní motorce při tréninku v horách s kamarády. Seknul se mě plyn a motorka mě vysadila obvyklým způsobem na který jsem při velkém výkonu těchto motorek zvyklý, ale nešťastně jsem si na ruku lehnul a celé zápěstí bylo na marmeládu.

Operaci provedl nejlepší chirurg – rukař Radek Kebrle, který operoval ruku i Kvitové, ale bohužel musel mnoho kostí trasnplantovat z kyčle levé nohy a zápěstí je nyní plné železa. Necháme se překvapit, Martin se uz vylízal z mnoha jinych zranění, tak uvidime co spraví čas. Když se ruka nespraví natolik, abych mohl startovat na motorce, zůstanu u aut prohlásil na tiskovce MRG.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007