aktualizováno | 19.11.2022 13:43:09 | edda | přečteno: 3267x
Rallye Prague Revival 21-23.4.2023, zajímavost

  Včera jsem obdržel od našeho ambasadora v Polsku, Adama Dowgirda seznam registrovaných posádek z Polska / vzhledem k obrovskému zájmu Poláků probíhá registrace přímo v Polsku/. Dle dohody o max. počtu jsem prvních 25 registrovaných posádek zapsal do pracovní verze startovní listiny RPR 2023, další zhruba desítka posádek bude čekat na případně uvolněná místa.

 Největší hvězdou by měl jednoznačně být několikanásobný účastník Andrzej Jarozsewicz, polská hvězda sedmdesátých let, který jako jediný z tehdejšího socialistického bloku vodil po evropských rally Lancii Stratos  a také jako jediný jezdec testoval vůz tehdejší formule 1! Andrzej je po složité operaci, ale udělá vše možné i nemožné abychom ho na jaře v Praze přivítali, tak držme palce. Startovat by měl opět s vozem z naší stáje, např. Mercedesem 190Cosworth.

 Dalším atraktivním účastníkem je specialista na dálkové maratóny, Gregorz Baran. Začínal v okruzích na Ladě 2105 v roce 1989 a přes rallycross a Cross Coutry se dostal až k Dakaru, kde startoval několikrát v kategorii kamiónů. My  ho opět uvidíme za volantem Mercedesu 280 CE. 

 Legendou polského autosportu je i Andrzej Wodziński, který jel již několik revivalů, ovšem v příštím roce by měl poprvé představit Datsun 240.  Rally se věnuje již od roku 1970, viz jeho vizitka na eWRC -

https://www.ewrc-results.com/profile/49976-andrzej-wodzinski/

  Mezi legendy polského autosportu patří také sympatický a jeden z nejstarších účastníků Andrzej Postawka a vizitka na eWRC jako jezdce / byl spolujezdcem/ -

https://www.ewrc-results.com/profile/167758-andrzej-postawka/ 

či Andrzej Bańas. 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007