26.09.2022 10:13:03 | edda | přečteno: 4425x
ZAV EDDA Cup, Jemníky-Bojetice, 1.-2. 10. 2022, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Jemníky-Bojetice, 1.-2. 10. 2022, pozvánka

 

 O nadcházejícím víkendu se nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup posledním závodem v Jemníkách u Mladé Boleslavi rozloučí s letošní sezónou. EDDA Cup se na tuto trať vrací, tentokrát závod poprvé pořádá ve vlastní režii promotér EDDA Cupu Eda Patera.

 Závodníky čeká trať 2600 metrů dlouhá z Jemníků do Bojetic s převýšením 125 metrů. Start bude na konci zastavěné části obce Jemníky, cíl bude asi 1 km před obcí Bojetice, parkoviště závodních strojů bude za cílem. V depu bude fungovat Landy grill, kde se budou moci kromě závodníků občerstvit a uhasit žízeň i diváci.

Seznam přihlášených jezdců lze najít zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=191

 Závod bude probíhat po oba dny podle stejného schématu. V půl deváté ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd. Po skončení tréninku a polední přestávce je start první závodní jízdy naplánován na půl jedné. Na tu plynule naváže závěrečná druhá jízda. Do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa k dekorování nejlepších v jednotlivých třídách.

 Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je letos zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php

 Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Jemníkách u Mladé Boleslavi!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007