aktualizováno | 29.08.2022 15:16:43 | edda | přečteno: 4307x
ZAV EDDA Cup, Loděnice, 3.-4.9. 2022, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Loděnice, 3.-4.9. 2022, pozvánka

 

O víkendu 3. - 4. září se na nové trati v Loděnicích uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Na závodníky EDDA cupu zde čeká zajímavá trať dlouhá 2800 metrů trať s převýšením 171 metrů mezi Loděnicemi a Bubovicemi.

 Mezi přihlášenými nechybí nikdo ze špičky průběžného celkového pořadí či lídrů jednotlivých tříd. Vzhledem k tomu, že se blíží závěr sezóny a finišují i boje o tituly v jednotlivých třídách, lze očekávat napínavé závody.

 Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od jedné hodiny. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších jezdců závodu v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit. V pauzách mezi všemi jízdami bude umožněn pohyb civilních vozidel. V neděli je stejný program.

Vzhledem k předpokládanému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vytvořeny divácké úseky, ze kterých bude možno sledovat dění na trati, současně budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel. V prostoru startu bude k dispozici kvalitně vybavený stánek s občerstvením od Landy Grill.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu první zářiový víkend do Loděnic!

 

Jarda Malí

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007