aktualizováno | 12.01.2022 14:42:36 | edda | přečteno: 4522x
Rozhovor
Dnes jsem předal výhru 50 000,- za absolutní pořadí v ročníku 2021 Davidovi Černému, tak jsme samozřejmě krátce pohovořili o závodech.
Předně Davide ještě jednou gratuluji k výhře a prozraď co nového chystáš v tomto roce?
Plánuji odjet opět celou sezonu Edda Cupu. Doufám, že vyjde podnik na Slovensku, přijde mi to jako skvělá reprezentace kvalit našeho seriálu v zahraničí. Na voze děláme také nějaké změny, slabým článkem byla převodovka a též provádíme úpravy na podvozku.
No a samozřejmě chystáme, tentokrát již dva vozy na jarní revival, to se také moc těším.
A ostatní členové týmu?
Petr Januška by měl odjet většinu podniků v červeném pickapu, na kterém se také pracuje a zřejmě ho někde bude dablovat Petr Fišer. Dohromady se dává v našem týmu po roční pauze vůz Tomáše Nováka.
Ještě k loňskému roku, celkově jsi ho již popsal v rozhovoru s Vlastou Reslem, tak vezměme třeba - byly čtyři nové tratě, mohu poprosit o zhodnocení z tvého pohledu?
Makarov – ten byl dobrý, zázemí, vše okolo perfektní, povrch také, ale profilem mi moc neseděl. Např. hup po startu, který si někteří pochvalovali...
Řevnice – velmi náročná trať, kde si jezdec ani chvilku neodpočine, docela jsem toho měl v cíli dost. Velmi kvalitní podnik.
Bozkov – tak ten se mi líbil nejvíce, hlasoval jsem pro něj i v anketě. Krásné široké zatáčky, perfektní povrch, jen ten skok na odbočce u kapličky mému tvrdému podvozku moc nesvědčil. Dokonce nám zde odešla převodovka, ale to je prostě našim tvrdým podvozkem.
Rabyně – z té mám smíšené pocity. Je to velmi rychlá trať, většinou na nejvyšší rychlostní stupně. Nicméně naše auto tam bylo dost neklidné na zvlněném povrchu. Zajímavé bylo depo uprostřed s diváckým místem.
Tvé vysněné auto?
Moc by se mi líbila nějaká silná zadokolka do třídy E 2WD, tato třída je velmi hezky obsazená na každém podniku a startuje tam hodně zajímavá a rozličná technika.
Díky a na viděnou v Mostě
Eda Patera 
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007