aktualizováno | 05.10.2021 15:57:04 | edda | přečteno: 5077x
ZAV Rabyně 9-10.10.2021, pozvánka

ZAV EDDA CUP, RABYNĚ, 9.-10.10 2021, pozvánka

 

O víkendu 9.-10. října se na Slapech na nové trati od přehrady směrem k obci Loutí uskuteční letošní předposlední podnik nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA cup.

Závodníky bude čekat 3,6 km dlouhá rychlá trať s kvalitním povrchem. Parkoviště závodních strojů a zázemí závodu bude na komunikacích ke  kempu v Nové Rabyni.

V současné době je k závodu přihlášeno k osmdesáti jezdcům, a jak sezóna ukazuje a poslední závod na Cimbále jen potvrdil, čekají závodníky i diváky zajímavé a napínavé závody s velkou sportovní hodnotou. I vzhledem k tomu, že se bude jednat o předposlední závod sezóny a předposlední možnost získat body jednak do hodnocení tříd, jednak do celkové klasifikace, kde nejlepších patnáct závodníků za celou sezónu obdrží zajímavé finanční prémie půjde o soupeření do posledních metrů tratě. Seznam přihlášených je zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=170

Po pátečních přejímkách začne závodní program v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Po polední přestávce odstartuje v půl jedné do závodu první vůz. Startovní pole bude rozděleno do dvou polovin, mezi jejichž jízdami, v době přípravy startu příslušného svozu, bude vždy trať otevřena pro civilní provoz. Do hodiny po skončení druhé závodní jízdy bude v prostoru parkoviště závodních aut ceremoniál s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých vypsaných třídách v kategoriích produkčních vozů, závodních speciálů a historických závodních aut. Nedělní program bude shodný se sobotním, je třeba počítat s tím, že časový harmonogram se operativně může měnit podle průběhu závodu.

Organizátoři i jezdci zvou k návštěvě závodu všechny fanoušky motoristického sportu, budou pro ně vyhrazena divácká místa, z důvodů bezpečnosti budou označeny i zakázané prostory, v kterých se během závodních jízd nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé prosí všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, chovali se ohleduplně k přírodě, respektovali soukromý a obecní majetek a bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů. Jen tak lze zajistit bezproblémový průběh této organizačně náročné motoristické akce.

Podrobnější informace o závodu i celém seiálu EDDA Cup lze najít na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu, na místě bude zdarma distribuována ročenka EDDA Cupu s portréty jezdců, kalendářem, plánky tratí a dalšími zajímavostmi.

Na shledanou o víkendu na Slapech!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007