aktualizováno | 26.07.2021 11:55:58 | edda | přečteno: 4557x
Rallye Berounka Revival, pozvánka

     XI. Rallye Berounka Revival v sobotu 31.7. zamíří do jižních Čech

 11. ročník dlouho odkládané společensko-sportovní akce pro legendy motosportu a fanoušky historických závodních a sportovních aut se uskuteční tuto sobotu. Vzhledem k tomu, že v době příprav akce nebylo jasné, jaké budou v době konání podmínky ve veřejných ubytovacích a stravovacích službách, byl tento ročník naplánován jen jako jednodenní. I tak organizační tým v čele s promotérem Edou Paterou připravil zajímavou trať s itinerářem, který spolehlivě prověří kvalitu spolupráce posádky. Hodnocení revivalu je postaveno tak, že k úspěchu a dobrému umístění vede pouze souhra posádky ve spolehlivém autě.

  Start bude sice tradičně v Radotíně, ale ne v učilišti, ale od Bistra Jana pod mostem Pražského okruhu. Odtud v 8 hodin ráno vyjede jako první originální dakarský Liaz s Tomášem Pourem a Jiřím Poršem. Za ní v minutových intervalech budou za revivalovými kilometry vyrážet další z osmdesáti přihlášených posádek v čele s Pavlem Šofrem na Fordu Sierra Cosworth. Itinerář tentokrát účastníky zavede do jižních Čech, kde v Týně nad Vltavou bude v poledne přestávka na oběd, po níž se revivalisté budou vracet zpět do Radotína. Cestou budou absolvovat dvakrát tři Show Section. První a poslední bude v lomu v Lašovicích, dvakrát se auta projedou na letišti v Bechyni a v areálu farmy v Jarošovicích. V cíli v Radotíně by se měla první posádka objevit okolo čtvrté hodiny odpolední.

 Jelikož je revival jako mototuristická akce pořádán skromným pořadatelským týmem primárně pro účastníky, nemohou případní fanoušci a diváci očekávat stejný servis jako na velkých závodech i s ohledem k tomu, že Show Section se většinou rozkládají na soukromých pozemcích, de pořadatelé musí respektovat přání a nařízení majitelů. Proto organizátoři prosí případné návštěvníky akce, aby nezapomínali na opatrnost, řídili se zdravým rozumem a bezpodmínečně dodržovali pokyny organizátorů. Jen to může zaručit bezproblémový průběh akce. Zajímavá auta účastníku, mezi nimiž je i několik posádek ze zahraničí, z Francie, Litvy, Německa, Polska, si bude možné prohlédnout v polední přestávce na parkovišti u Sokolovny v Týně nad Vltavou.

 Po dlouhé pauze se tedy revivalisté na XI.RBR těší jako na rozcvičení před říjnovým mezinárodním třídenním Rallye Praha Revivalem.

 

 Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007