31.05.2021 10:20:18 | edda | přečteno: 6640x
ZAV EDDA cup, Kdyně- Koráb, 5.- 6. června 2021, informace

ZAV EDDA cup, Kdyně- Koráb, 5.- 6. června 2021, informace

Vzhledem k aktuální situaci nepřinášíme před dalším podnikem nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup pozvánku, ale pouze informaci pro veřejnost.

O nadcházejícím víkendu 5.-6. června se na trati od kdyňské plovárny na vrch Koráb uskuteční letošní druhý závod EDDA Cupu.

Pro veřejnost je důležitá informace, že z důvodů početního omezení hromadných akcí budou zřízena dvě oddělená parkoviště závodních strojů, která budou pro veřejnost uzavřena. Protože trať je ve volné přírodě, kde nejsou pro diváky žádné zařízení (tribuny, ochozy apod.), nemohou pořadatelé pozvat ani omezený počet diváků vypočítaný z kapacity těchto zařízení. Jelikož žádné nařízení nezakazuje pohyb ve volné přírodě, nemohou pořadatelé vyloučit výskyt osob v blízkosti tratě, a proto z bezpečnostních důvodů budou vyznačeny prostory, ve kterých bude přítomnost osob během závodních jízd zakázána. Provoz objektů v blízkosti závodiště, tj. plovárna, restaurace, autokemp se řídí stávajícími platnými opatřeními nezávislými na probíhajících závodech.

Velmi známá trať ve Kdyni je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Depo oproti minulým ročníkům stěhuje na louku za parkoviště u plovárny. Organizační tým, jezdce a jejich týmy čeká velmi rušný víkend naplněný motoristickým sportem. Závod začne v sobotu ráno v půl deváté jednou tréninkovou jízdou. Po ní již v deset hodin odstartuje první závodní jízda, na kterou budou plynule navazovat další závodní jízdy, celkem jsou v sobotu naplánovány čtyři závodní jízdy. Čtyři závodní jízdy jsou na programu i v neděli se startem do první v devět hodin. Počet závodních jízd se může operativně změnit podle průběhu závodu, to ovšem nemění nic na tom, že pod Korábem se v sobotu i neděli bude závodit od rána do večera a do konečné klasifikace závodu se počítají všechny jízdy. Po náročném závodním víkendu budou do hodiny po dojetí posledního závodníka v prostoru startu oceněni poháry nejlepší v jednotlivých vypsaných třídách.

V současné době čítá listina přihlášených 129 jmen, mezi kterými nechybí ani ve Kdyni tradičně silná úspěšná sestava závodníků z Německa. Kompletní seznam lze nalézt zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=180 Na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu bude možné o víkendu sledovat on line zpravodajství a časomíra Karla Sajdla poběží na https://globalsporttiming.cz/

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007