aktualizováno | 04.12.2020 23:22:29 | edda | přečteno: 4218x
Rozhovor
Dnešní rozhovor je  s jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní sezóny. Z nováčka seriálu se rychle stal jedním z adeptů na vítězství ve třídě Saxo Cup v nové sezóně. Tím úspěšným jezdcem je Jiří Kaščák. 
 
Můžeš se krátce představit? 
 Ahoj, Jmenuji se Jiří Kaščak, je mi 33 let a převážnou část života jsem strávil na Broumovsku ve Východních čechách. Pracuji jako konstruktér ve firmě zabývající se vytápěním a výrobou kotlových jednotek. Letošní sezonu jsem celou odjezdil s Citroenem Saxo, ve třídě Saxocup.
Od mala mě zajímaly veškeré stroje, co vyvíjely nějakou činnost, či se jen pohybovaly z bohu A do bodu B. Z toho důvodu mám i zaměstnání jaké mám a největším koníčkem jsou samozřejmě auta.

Jak se Ti líbila uplynulá závodní sezóna, splnily se tvoje plány a očekávání?
 Uplynulou sezónu jsem plánoval brát hlavně jako seznámení s autem, ve kterém jsem poprvé seděl vlastně až při závodě ve Kdyni a jako seznámení s tratěmi, které jsem až na pár vyjímek neznal. I z toho důvodu se plány splnily nad očekávání, protože na takovýto výsledek jsem na začátku sezóny ani nepomyslel.

Co považuješ za největší úspěch, ev. největší zážitek, který závod sis opravdu užil?
 Největší zážitek pro mě bylo určitě Benecko. Jako malý jsem chvíli bydlel ve Vrchlabí, tudíž beru Benecko jako domácí závod, kde jsem měl velkou podporu rodiny i kamarádů, což napomohlo k dvojitému vítězství. 

a) Proč vlastně jezdíš EDDA Cup? 
b) Co bys v EDDA Cupu změnil? 
c) Přemýšlel jsi, co bys dělal, kdyby nebyl EDDA Cup?
a) S Edda cupem jsem se setkal jako divák již v jeho začátcích, kdy se pár km od nás jezdil závod Hronov-Studénka. Díky tomu se i zrodila myšlenka, že kopce jsou to, co bych chtěl jednou jezdit.

b) Stačí se podívat na tratě, auta, výsledky jezdců.... Edda cup je na takové úrovní, že není potřeba nic měnit.

c) Popravdě nepřemýšlel. Možná bych zkusil jiný seriál závodů, ale k tomu doufám nebude hodně dlouho žádný důvod.

Plány a cíle na příští sezónu?
 Další sezónu plánuji odjet ve stejném autě v Saxu cupu. A cíle? Vždy je co zlepšovat. takže se budu snažit ještě zrychlit, ale tyhle věci moc plánovat nejdou, takže uvidíme jak to půjde. :)

Jaké je Tvé závodní auto snů? (třeba jedno pro EDDA Cup a jedno z celé historie motorsportu, nebo třeba i zatím neexistující :-) ) 
 Auto snů, které bych rád použil pro Edda cup, už mi pár měsíců stojí na dílně a ačkoliv je na něm ještě obrovské množství práce, tak jednou snad vyjede. Tím autem je Peugeot 106 Maxi.
Co se týče auta snů z celé historie, tak pro mě jednoznačně EVO VI.

Chceš někoho z rodiny, kamarádů, soupeřů, sponzorů vyzdvihnout, někomu poděkovat? 
 Největší poděkování patří rodině a kamarádům za podporu a taky trpělivost, kdy na ně člověk nemá čas, protože zrovna leží pod autem :-D. 
Dále pak soupeřům za skvělé boje o každou setinu a také celému týmu Edda cupu za skvělou práci.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007