04.12.2020 14:39:21 | edda | přečteno: 5388x
Psali jsme před deseti lety...

 Vzpomínka na hrozné časy, kdy pořádat Edda Cup a podobné bylo skoro ilegální... S příchodem 
Adam Eliáš
 a 
Jiří Koubek
 na A ČR se začaly časy měnit k normálu a ku prospěchu motoristického sportu.
Pro mladší ročníky vysvětlení k textu.
 Tenkrát jsme jeli poprvé na Zbraslavi a startovalo asi deset jezdců, držitelů licence A ČR. Všichni byli pozváni poté na A ČR k nějaké "trestné komisi" k výslechu/ kromě těch, kteří jeli pod falešným jménem/. Tomáš Drásta a Josef Čermák jako jediní si zachovali tvář / tzn. mluvili pravdu/ a tím pádem jim byli licence odebrány... Někteří se různě kroutili, ovšem jednání níže uvedených pánů nám vyrazilo dech...
13.7.2010 Edda Cup
Bohužel jsme všude po světě zapsáni jako národ slabochů a křiváků. Zde Vám předkládáme, že ani mezi českými jezdci tomu není jinak.
Poznámka pro pány z Fasu - samozřejmě, že Mandíci věděli kde startují, dokonce senior nám večer blábolil o tom jak se zná se Sokolem a s FASem zatočíme...
Výtah z výslechu -
Mandík jr. - účastnil jsem se kvůli testování svého vozu. K účasti svého otce, Vladimíra Mandíka, v tomto závodě uvedl, že byl zapsaný pouze proto aby mohl jezdit jeho syn i za něj a tedy mohl absolvovat více. Jezdec přiznává, že závod měl mnoho organizačních problémů, průběh závodu byl špatný a dalších závodů se nehodlá zúčastnit.
Mandík senior - Jezdec uvedl, že si nebyl jistý, zda tento závod patří či nikoliv do kalendáře FAS ČR vzhledem k zavádějící prezentaci na internetových stránkách. Jezdec si nebyl vědom toho, že se dopouštěl disciplinárního přestupku, protože pak by ani svého syna do takového podniku nepouštěl! Na závěr uvedl, že se nehodlá podobného závodu již v budoucnu účastnit.
Závěrem bych dodal, že Tomáš Drásta & přátelé boj s FASem nevzdal, oslovilo se několik právníků, včetně renomovaných a budeme Vás zde průběžně informovat.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen/a.
Josef Kroh | 15.07.2010 16:40:37
FAS vs zbytek světa bez komentáře. Spíš by mě zajímalo jestli opravdu jel 2x jak říká...
MIREK.P-TK | 15.07.2010 10:09:28
Smutný příběh, ale bohužel takových lidí je v Česku stále dost. Z jejich keců je mi s prominutím na blití, ale to, že to na Fasu došlo až takhle daleko je známka toho, že to děláme dobře, a Fas z nás, jako z konkurence má strach. Kdyby se místo podobných kokotin raději podívali na počty jezdců u nás a na jejich podnicích, a zamysleli se jestli náhodou někde něco nedělají špatně. No vzhledem k tomu, kolik egoistů se tam za peníze jezdců dobře živí, je to asi hodně blbý nápad.... Jinak všem těm jezdcům, kteří se jim postavili čelem, jako je pan Drásta a spol. držíme všechny palce, a stojíme za nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roman L | 14.07.2010 20:11:40
Jak ubohé!!!osobně pány Mandíky neznám přesto moc dobře vím o koho jde,a jedno vim jistě.Při první příležitosti si je vyhledám na některém závodě(soutěži)a chci do očí říct od p.Mandíka juniora těch mnoho organizačních problému!Všichni co mě znáte víte že jsem kliďas,ale debila ze sebe dělat nenechám!!!PS:Jednu věc máme společnou-a to že ležíme autoklubu v žaludku,s tím rozdílem že my(EDDA CUP)jsme přišli vrchem.S pozdravem Roman Linhart ml.-ředitel závodů
vik | 14.07.2010 15:13:04
Trapné je především odůvodnění FASu. cituji: ..., že se dopustil nekalého jednání poškozující obecně zájmy motoristického sportu. V posledním odstavci je popsáno jak jsou podniky nezapsané v kalendáři FASu nebezpečné. Tento odstavec nepřímo obviňuje organizátory z nízkého zabezpečení trati a ohrožování jak diváků tak jezdců. Činovníci FASu už zapoměli, že Berounský vrch se v roce 2007 jel společně, i když vyhlášení bylo zvlášť. Jako pravidelný účastník musím prohlásit, že jsem si nevšiml nějaké degradace zabezpečení trati atd. Spíše se kladou vyšší nároky na bezpečnost (ať rámy, oblečení) a proto to lze opravdu brát s úsměvem.
Josef Lacina | 14.07.2010 09:35:50
Trapné, trapné, trapné ...
Jarda M., sportovní komisař | 13.07.2010 22:43:26
Chtěl jsem taky něco napsat, ale Eda to vlastně napsal i za mne. Jen pro úplnost, abychom věděli o čem se bavíme:http://www.autoklub.cz/.../0707/dk_rozhodnuti_mandik.pdf a http://www.autoklub.cz/.../0707/dk_rozhodnuti_mandik_jr.pdf
pavel.novotny@roxy2.cz | 13.07.2010 17:03:45
Neznám vás,ale jablko nepadlo daleko od stromu a strom je shnilý jak svině.Stydte se prospěcháři.Pavel Novotný
Ivoš | 13.07.2010 14:40:45
-jako jeden ze zástupců jezdců se vyslovuji pro červenou kartu s platností na doživotí pro pány Mandíky!!! Ivo Král
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007