17.11.2020 13:09:22 | edda | přečteno: 4143x
Psali jsme před deseti lety, první revival...

Přistál mi v poště dopis od účastníka RBR s přáním vyvěsit jej na našich stránkách. K vyjádření názorů jezdců a příznivců slouží hlavně fórum, ale rozsah dopisu přesahuje obvyklou délku příspěvku do fóra, proto jsem se sám rozhodl jej publikovat formou článku. Otiskuji jej bez Edova vědomí, ten si jej přečte stejně jako Vy, až se sem podívá.
Jarda MalíkTolik můj kratičký úvod, v dopise jsem se souhlasem autora udělal jen malinkou opravu neměnící podstatu vyjádření, jinak jej nechávám v původním znění:
Otevřený dopis účastníka RBR
Za to, že jsme se mohli všichni zúčastnit tak ojedninělé akce jakou pro nás připravil Ed Patera se svým týmem bylo mnohými osobně a na závěr nedělního vyhodnocení všemi jednotně, výrazným potleskem, poděkováno. 
Již samotný nápad uspořádat toto společenské setkání byl vynikající ale jeho uskutečnění vyžadovalo opravdového srdcaře, kterým Ed bezpochyby je. Po absolvování pouhých třech závodů Edda cupu mě bylo jasné, že takové setkání nebude pouze proklamovanou jízdou pravidelnosti ve stopách Rallye Berounky s možností a dle vlastního uvážení, projet třeba svižněji tzv. show section. 
Tyto podle mne naprosto nahradily regulérní RZ. Nemám tím na 
mysli povinnost použití přileb a pásů ale neskutečné nasazení všech posádek, ať už jeli s jakýmkoliv strojem. Pokud se vracím k uplynulému víkendu - 
neustále - jsem stále více přesvědčen, že se jednalo regulérní rallye, 
takovou na jakou jsme byli zvyklí a jakou máme rádi. Ať už celkovým pojetím tratě s patřičnými rychlostními průměry, klasickým šipkovým itinerářem, průjezdkami s jejich chytáky a taky radary. 
Zcela jistě máme všichni obrovskou chuť si takovou akci znovu zopakovat, každého napadají různé varianty jak zdokonalit, zpestřit nebo taky zjednodušit či dokonce ztížit celé setkání a jak již bylo někým napsáno založit tradici klasických rallye. Proč ne?! Soutěží podobného charakteru se přece pořádá v Evropě celá řada a jak je patrné i u nás je to možné. A to i bez "podpory" FASu, ale to je zcela jiná kapitola, jak všichni dobře a pan Drásta nejlépe, víme. K možnosti uspořádání dalšího a doufejme příštích 
ročníků bych navrhoval svolání všech účastníků s Eddovo pořadatelským týmem, nestanou-li se však i z nich soutěžící, nejlépe opět v některém z pivovárků. 
Co je však, podle mého názoru, na celé soutěži to nejdůležitější? Jsem přesvědčen, že je to výše samotného startovného! Protože naším společným přáním je mít tu možnost znovu si zazávodit, není správné chtít po pořadateli, aby na tuto naši zábavu doplácel. Takový stav by určitě neměl dlouhého trvání. Již při prvním pohledu na letošní startovné mě napadlo, jakým způsobem to pořádající při takovém rozsahu celé akce může realizovat. 
A tato má doměnka se potvrdila. Na Eddovi si proto velice cením, že se s tímto "problémem" nebál veřejně přijít a na rovinu nám sdělit, že to prostě nevyšlo. Ano, kolovala mezi námi zelená bedýnka a byl jsem svědkem, že do ní mnozí - asi všichni - přispívali, mnohdy tlustými bankovkami. Za to 
určitě VŠEM DÍKY! V tomto okamžiku, kdy je celá vybraná částka, včetně bedýnky sečtena, může podle mého názoru, pořadatel prohlásit, na kolik skutečně provedení celé soutěžě vyšlo a kolik bychom po rozpočtení na všechny startující měli pořadateli doplatit. Chápu, že počet názorů bude shodný s počtem účastníků, ale budeme jistě všichni spokojeni, když vztahy mezi námi soutěžícími a pořadatelem budou naprosto korektní. Možností, jak 
vše srovnat je mnoho a je na nás, jak se domluvíme. Pokud máme společný zájem, řešení najdeme. ( kéž bych se mýlil a díky té bedýnce by ještě něco zbylo na příští ročnik ) 
Ještě jednou - Díky všem! 

Jirka Beneš, st.č. 51.</div>
                </div><div class='frm-komentar-login'>Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen/a.</div>        </div>                 
      </div>
      <div id='pata'>
        Webmaster <a href=Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007