aktualizováno | 15.11.2020 09:47:02 | edda | přečteno: 3801x
Rozhovor s vítězem populárního Saxo Cupu, Tomášem Arnoštem

1. Můžeš se krátce představit? 

Jmenuji se Tomáš a jsem alkoholik… teda workoholik… :-D

Ale teď vážně, je mi 35let, v Edda cupu se objevuji 5tým rokem a poslední 2 sezóny jsem bojoval ve třídě Saxo Cup. Jezdím za Tým PeugeotdílyKocbeře, je to moje firma, kde se zabývám dovozem vozidel ze zahraničí i na objednávku se zaměřením na Peugeoty , servisem a hlavně staršími autodíly zn. Peugeot.

Bydlím v Kocbeři, ta se nachází kousek od Krkonoš. Moje koníčky jsou auta, motorky a celkově vše co se toho týká. Renovace starých vozů, závody, mototuristika … na víc koníčků už bohužel nemám čas.

Jsem 2 roky ženatý, mám 15ti letého syna, 6ti letou kočičku, 2 závoďáky a několik desítek youngtimerů, všichni mi dělají radosti i starosti … :-D

 

2. Jak se Ti líbila uplynulá závodní sezóna, splnily se tvoje plány a očekávání?

Tato sezóna byla zvláštní. Nejprve se vše zakázalo, pak jsme hekticky odjeli jeden závod za druhým a pak zase během chvíle stopka. Tím, že jezdím současně Edda cup a rallysprint sérii v Opel Adam cupu, byl jsem každý víkend na závodech. A to bylo doopravdy náročné nejen finančně, ale i fyzicky a psychicky.

Každopádně v Edda cupu se mi podařilo vybojovat titul v Saxo cupu, a to jsem si doopravdy moc přál. V Adam cupu to bylo jako na houpačce a s mýma výkonama jsem moc spokojený nebyl, jelikož vím že mám na víc…

 

3. Co považuješ za největší úspěch, ev. největší zážitek, který závod sis opravdu užil?

Můj největší úspěch a závod, který jsem si doopravdy užil, byla moje první Barum rally 2018. Startoval jsem na ní poprvé a hned jsem ji odjel celou. To třídenní závodění bylo doopravdy na psychiku a fyzičku, a když jsem dojel do cíle, byl to nepopsatelný pocit.

Co se týče Edda cupu, líbilo se mi letos na Babě, tak snad zase příští rok.

4.

a) Proč vlastně jezdíš EDDA Cup?

Líbí se mi velká konkurence a celkově vysoká úroveň závodění. Myslím si, že lepší seriál závodů do vrchu v CZ není.

b) Co bys v EDDA Cupu změnil?

Já bych asi neměnil nic, možná víc bezpečnostních prvků na trati.

c) Přemýšlel jsi, co bys dělal, kdyby nebyl EDDA Cup?

No kolikrát si říkám, že kdyby nebyl, měl bych víc času na rodinu a odpočinek. Kolikrát si říkám, že nějaký závod vynechám, abych si odpočinul…. Nedá mi to a stejně jedu… prostě to mám jako drogu a když se jede, nesmím tam chybět.

5. Plány a cíle na příští sezónu?

Já mám plánů plnou hlavu, ale na to by mi nestačilo několik životů. Každopádně mám plán se zase vrátit do Eček. Ale na to prostě musí přijít ten správný čas, kdy se konečně pustím do svého projektu.

 

6. Jaké je Tvé závodní auto snů? (třeba jedno pro EDDA Cup a jedno z celé historie motorsportu, nebo třeba i zatím neexistující )

V rally bych chtěl do budoucna vyměnit cupovýho adama za specifikaci R2. Ale nějak mi schází penízky. Tak se třeba stane zázrak J

Každopádně moje auto snů je Peugeot 205 T16 – dal bych za něj vše.

 

7. Chceš někoho z rodiny, kamarádů, soupeřů, sponzorů vyzdvihnout, někomu poděkovat?

Chtěl bych poděkovat Edovi za to, že dokáže v této nelehké době uspořádat tak kvalitní závody a ještě k tomu dokáže rozdat nějaké koruny. To je prostě něco parádního.

Také chci poděkovat všem mým kamarádům a soupeřům ze závodů, protože bez nich by ty závody také nebyly tím, čím jsou. Protože jen kvalitní konkurence tě vyhecuje k lepším výkonům. A to na Edda cupu rozhodně platí. Je třeba si vážit každého člena.

A hlavní poděkování patří mojí manželce, jelikož to co semnou zažívá je někdy peklo, v sezoně se vidíme jen zřídka (v týdnu od rána do noci v práci, víkendy na závodech) a stejně mě podporuje jak může… Někdy jí obdivuji, bez ní by to prostě taky nešlo…

 

                               Na viděnou Tomáš 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007