20.07.2020 17:17:27 | edda | přečteno: 4667x
Rallye Prague Revival 2020, info

Rallye Prague Revival 2020, info

Stejně jako mnoho jiných akcí, i Rallye Praha Revival musela být přesunuta z důvodů koronavirové pandemie na podzimní termín. Jako ideální se ukázalo uspořádání místo tradičné pořadané Rallye Berounka Revival o víkendu 23-25.10.2020

Pro pořadatele to znamenalo spoustu nových starostí, zejména bylo nutné sladit v tento termín pronájmy k uskutečnění SSek. Naštěstí se vše povedlo a neměli bychom přijít o žádný z představovaných úseků, které jsme prezentovali ještě před vypuknutím krize. Otázkou jen zůstává místo slavnostního startu vzhledem ke stavebním pracím na Václavském náměstí.

Ačkoliv jsem nabídli posádkám vrácení startovného, pokud se někomu termín nehodí, omluvenek přišlo jen pár. Nejvíce nás mrzí omluva celého portugalského týmu. Všichni účastníci jsou z oblasti Porta a v tento čas finišují práce na vinicích, tudíž je tento termín pro ně nepřijatelný. Nicméně slíbili účast v jarním XI. ročníku revivalu.

Ovšem uvolněný prostor ihned zaplnily posádky z řad českých legend autosportu. Například to velmi uvítali naši pravidelní účastníci Marcel Tuček, Josef Kukelka, poprvé po úmrtí svého stabilního a letitého spolujezdce odstartuje legendární trabaňták Jiří Webinger. Přijede i otec Honzy Černého, bývalý soutěžák Jiří Černý se svým Peugeotem 309GTi či vrchařský exreprezentant Tomáš Vavřinec.

Pro připomenutí, jubilejní desátý ročník má zázemí v libereckém hotelu Babylon. Čeká nás 12 měřených úseků, v pátek tři / Hipodrom v Chuchli, skládka Lužec, areál Bělá/, v sobotu sedm, třikrát areál Vesec, a dvakrát se posádky svezou na ploché dráze v Liberci a v Bělé. V neděli nás čeká liberecký " závod do vrchu " a poslední svezení bude v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. Celkem absolvujeme cca 750km.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007