aktualizováno | 08.06.2020 16:48:13 | edda | přečteno: 5139x
ZAV EDDA Cup, Svijany Prix Radotín, 13.6.2020, pozvánka

 

  V sobotu 13. června se na trati mezi Radotínem a Zadní Kopaninou uskuteční letošní druhý podnik nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup Svijany Prix Radotín . Na závodníky zde čeká kvalitní a těžká 2900 metrů dlouhá trať s převýšením 103 metry. Trať má bohatou motoristickou historii, v sedmdesátých letech minulého století hostila rychlostní zkoušky Rallye Berounka, v nedávné minulosti se zde konala jedna ze zkoušek Pražského rallysprintu a nyní, díky radotínskému patriotovi, promotérovi EDDA Cupu, E. Paterovi se zde již tradičně odehrává závod, který svým obsazením i náročností tratě patří k vrcholům sezóny.

O tento závod, který již neodmyslitelně do EDDA Cupu patří, je mezi jezdci každoročně velký zájem, letos ještě posílený dlouhým závodním půstem, proto se startovní listina naplnila krátce po jejím otevření. Seznam přihlášených slibuje kvalitní podívanou ve všech třech kategoriích, v kterých se v EDDA Cupu závodí, v produkčních autech, závodních speciálech i historických závodních vozech nechybí nikdo ze špičkových jezdců. Ve třídě nejsilnějších produkčních aut se proti dvojici favoritů Lukáši Kubíčkovi a Martinu Levovi postaví Filip Sailer s desítkovým Lancerem a jeho tchán Martin Jerman se pustí na radotínskou trať v Lamborghini Huracán. Špičkový soutěžní jezdec Jan Černý bude se Lancerem EVO IX závodit s nejlepšími v nejsilnější třídě závodních speciálů Tomášem Koškem a Tomášem Kučerou. Kategorii historických automobilů tradičně v Radotíně ozdobí hokejový internacionál Stanislav Hajdůšek s maratónskou Tatrou 603 B5. Uvidíme i čtyři jezdce z Bavorska na pečlivě připravených automobilech, jak bývá v Německu zvykem.

Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších jezdců závodu Svijany Prix Radotín v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků i s ohledem k tomu, že trať obklopuje chráněné území, pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření, ke kterým tentokrát patří i předepsaná protipandemická pravidla. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pořadatelé prosí diváky, aby ve vyznačených divávkých prostorech dodržovali předepsané rozestupy a ve vyznačených zónách, např. ve startovním prostoru povinně používali roušky, což platí nejen pro diváky, ale i členy závodních týmů. Podél trati budou vyznačeny zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu na hodnotnou podívanou na Svijany Prix Radotín tuto sobotu!

 

Jarda Malík





Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007