aktualizováno | 11.05.2020 15:15:58 | edda | přečteno: 4482x
ZAV Kdyně - komentář, psali jsme před dvanácti lety...

Komentář - Kdyně

 

Seriál Fokus Optik Serie 08 pokračoval v malebném pošumavském městečku Kdyně. Zázemí této tratě je na takové úrovni, že nejčastější názor jezdců, který jsem slýchával po depu, či koupališti byl – všechny letní závody ve Kdyni, to mluví za vše....

Trať je velmi specifická a rozhodně nejpomalejší na které budeme startovat. Jedná se vlastně o serii vracáku různých poloměrů. Jediné co jezdce mrzelo, že se musela trať o 500m zkrátit / vzhledem k složité objížďce /. Na startu se objevilo 97/94,72/ jezdců včetně mnoha místních.

Ve třídě Se1400 se povedlo zajistit dostatek startujících, přesto Tomáš Mach jasně kraloval a již se těšíme na jeho domácí trať v Hronově kam opět přijede Vlastík Suk, jak se chlapci poperou. Druhý dojel po oba dny Tonda Eliáš, třetí byl hrdina dne / víme proč../ Ládík Rosička a v neděli místní jezdec Jirka Palinkáš.

V šestnáctkách se sešla kompletní špička a tak se odehrávaly kvalitní souboje. Po oba dny vyhrál Martin Milowský před svým rivalem Radkem Chamolou, v neděli pouze o 5setin!!!!! Kvalitní výkon opět předvedla Eva Kleintová a v neděli dokonce porazila Františka Kouřimského se kterým se na voze střídá.

Ve dvoulitrech kraloval po oba dny Honzík Semlbauer. Příjemným překvapením byl výkon Petra Sauera / mimochodem starosty místního SDH, který mi velmi pomohl s organizací závodu/, byl po oba dny druhý. Trať vysloveně nesedla rychlému Michalovi Slováčkovi, přesto vybojoval dvě třetí místa.

Třída SE+2000 opět nabídla divákům špičkové výkony. Dominoval opět Aleš Komárek, souboj o druhé až páté místo znovu rozhodovaly desetiny. V neděli se stalo, to co jsem prorokoval, že Daniela brzy na kluky / Kunst, Hák, Holan/zaútočí. V neděli dojela druhá a sklidila bouřlivé ovace při vyhlášení.

V E1-1400 se sešla početná konkurence, přesto Radim Mach je mimo možnosti ostatních jezdců. S pěkně připraveným Favoritem byl po oba dny druhý Jan Holeček st., v sobotu byl třetí místní rallycrossový jezdec Roman Svoboda na pěkně fungující Škodě 120. V neděli pak Martin Lehký.

V E1-1600 se konečně podařilo zajistit silnou konkurenci Víťovi Novotnému, v podobě zkušeného Petra Joseleviče na Felicii, který zvítězil. Třetí byl za Novotným, Jan Zachata na Saxu.

Ve dvoulitrech byla opět početná konkurence. Přijel i vítěz z Berouna Jakub Chaura i zde v sobotu zvítězil / v neděli nejel/. V neděli vyhrál David Nešpor, který se s Cliem rychlé učí. Opět pěkný výkon předvedl Miloš Lang, po oba dny byl na bedně, v neděli byl třetí Tom Hank.

Ve třídě E1+2000 se sešla početná a kvalitní konkurence. Škoda jen, že Ondra Fencl přijel až na neděli. V sobotu vyhrál Jan Kotrba, druhý byl Eduard Patera a třetí byl mladý Jakub Král. V neděli tři nejrychlejší ze soboty nedokončili první jízdu / Kotrba – lehčí havárie, Patera – turbo, Král - nejel/. Zvítězil Vladimír Liška před Ondrou Fenclem, třetí byl Jirka Jírovec / všichni na kvalitních vozech, ovšem na jiné tratě/. Např. Ondra s Corvette si téměř po celou trať vystačil s jedničkou a dvojkou.......

Historici - Takové množství krásných veteránů pohromadě se u nás sešlo poprvé.

Ve třináctkách dominoval po oba dny Tonda Muzikant na Š130 RS, pěkné výkony předváděl Olda Kovařík na Š 110 l, v sobotu byl třetí Bohumír Svoboda, v neděli přivezl krásnou Š 130 RS otec Oldy Kovaříka a byl třetí.

V šestnáctkách dominoval opět Jiljí Chmelař, ovšem nedělním výkonem se mu již přiblížil Otakar Teyschel na krásném Britax Cooperu. Druhý v sobotu, a třetí v neděli byl Tomáš Drásta na rychlé Ladě VFTS.

Ve třídě nad 1600ccm kraloval zkušený soutěžák Jiří Hrubý na BMW 2002, Ondra Lorenz s pěkným Audi Quatrro dojel vždy druhý, třetí byl v sobotu Martin Švarc na BMW 635 a v neděli Jiří Šarocha na BMW 2002.

Domnívám se, že závody měly výbornou úroveň, o to víc nás trápí co se stalo Mílovi Černému / zde se muselo stát něco mimořádného!/.

Trať je pro náš seriál velmi vhodná a bude-li nám to umožněno, tak se zde opět sejdeme za rok.

Děkuji všem, kdo se na akci podíleli za opravdu kvalitní práci.

 

Patera Ed

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007