aktualizováno | 13.05.2019 13:43:50 | edda | přečteno: 6551x
ZAV EDDA Cup, Kdyně- Koráb, 18.- 19. května 2019, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Kdyně- Koráb, 18.- 19. května 2019, pozvánka

Nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup se po roce vrací do Kdyně. Kultovní trať na Koráb přivítá o nadcházejícím víkendu závodníky, kteří zde změří své síly, aby bojovali o poháry a body do klasifikace této nezávislé série automobilových závodů.

Velmi známá trať ve Kdyni je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Depo se nachází na parkovišti před kdyňskou plovárnou, odkud se bude i startovat, a při příjezdové komunikaci od města.

Jezdce, pořadatele i diváky čeká velmi rušný víkend naplněný motoristickým sportem.

Startovní listina čítající v současné době 101 jméno a úroveň předešlých závodů slibují kvalitní a zajímavou podívanou po oba víkendové dny i ve Kdyni. Na startu nebude chybět nikdo z předních pozic všech vypsaných tříd. Závodu ve Kdyni se již tradičně zúčastňuje skupina německých závodníků, kteří zejména ve třídě historiků do 1300 cm3 na pečlivě připravených NSU svádí napínavé souboje s našimi závodníky na škodovkách. I když nejrychlejší jezdec minulých ročníků Karl - Heinz Thiel přestoupil do nabité třídy E1600 s Escortem MKII. . Po několikaleté pauze se představí  David Nešpor, tentokrát s atraktivním Porsche 997 zpestří třídu dvoukolek.

V sobotu začíná závodní program v 8:30 tréninkem. První závodní jízda startuje podle nabitého harmonogramu již v deset hodin. Pak budou plynule, jen v poledne s přestávkou na oběd, následovat další závodní jízdy ze čtyř naplánovaných na sobotu. V neděli se začíná v 8:55 rovnou závodní jízdou a opět s polední přestávkou na sebe budou závodní jízdy plynule navazovat. Zhruba za hodinu po dojetí poslední jízdy dojde v prostoru startu ke slavnostnímu dekorování nejlepších z jednotlivých tříd na stupních vítězů.

Závod EDDA Cupu na Korábu přitahuje každoročně velkou diváckou návštěvu. Organizátoři i jezdci EDDA Cupu si této přízně velmi váží a těší je a pro bezpečnost diváků dělají maximum. Podél trati budou pro fanoušky vyznačena divácká místa a vymezeny zakázané prostory, kde se v průběhu závodu nesmí nikdo vyskytovat. V zájmu bezproblémového průběhu závodů prosí organizátoři i jezdci všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, respektovali značení, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů a byli ohleduplní k okolní přírodě.

Vstup na závody je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA Cupu s informacemi o jezdcích a tratích. Podrobnější informace o závodu, seznam startujících a další informace o EDDA Cupu lze nalézt na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Všichni fandové motoristického sportu, příznivci závodů do vrchu a EDDA cupu zvlášť jste srdečně zváni do Kdyně!

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007