aktualizováno | 02.02.2018 16:38:08 | edda | přečteno: 13315x
RPR - tisková zpráva

Legendy motorsportu zamíří do východních Čech, druhým centrem bude Hradec Králové.

Mezinárodní motoristicko-společenská akce Rallye Praha Revival, jejíž 8. ročník se uskuteční 13.-15. dubna, má naplánovanou trasu do východních Čech. Dva dny se centrem soutěže stane Hradec králové, posádky najdou útočiště v hotelu Černigov.

Unikátní formát akce vymyslel a do praxe uvedl promotér automobilových závodů Eda Patera. Smyslem akce je setkání osobností, které se zapsaly do historie motoristického sportu. Na startu se scházejí bývalí závodníci z nejrůznějších motoristických disciplín a majitelé unikátních historických závodních a sportovních automobilů.

Program akce začne tradičně v pátek v Praze, po prologu na závodišti ve Velké Chuchli zamíří posádky na slavnostní start v centru Prahy, odkud je itinerář zavede přes Show Section v Kosicích do cíle páteční etapy na Masarykově náměstí v Hradci Králové, kde budou moci diváci přivítat účastníky v historických závodních a sportovních vozech kolem deváté večer. V sobotu čeká revivalisty hodně nabitý program. Hradečtí fandové motorismu budou mít možnost vidět celý peloton třikrát na Czech ringu, účastníky přivítá trať slavného závodu automobilů do vrchu na Andrlův chlum v Ústí nad Orlicí, zazávodí si i na trati v Dobřanech v Orlických Horách a v motokárovém areálu Jámy v Rychnově nad Kněžnou. Kromě Show section, které se odehrávají na uzavřených tratích ,se budou muset účastníci revivalu vypořádat s pořádnou porcí kilometrů po silničkách východních Čech, kde za dodržování dopravních předpisů musí absolvovat přesně určenou trať. Večer se vrátí do hotelu Černigov k velkému společenskému večeru a po krátkém spánku vyrazí v neděli přes Show Section na Motodromu Pardubice a opět Kosice už do cíle, který je tradičně v Praze-Radotíně.

V současné době je ve startovní listině přes 180 posádek od nás i ze zahraničí. Jen v první stovce startujících, která je vyhrazena pro jezdce a spolujezdce aktivní v motoristickém sportu před r. 1990 najdeme mnoho mistrů republiky a úspěšných účastníků velkých mezinárodních závodů, např. V. Berger, Z. Petera, J. Srnský, P. Šofr, P. Ryšánek, M. Tuček, J. Moskal a spousta dalších. Významná je i mezinárodní účast, silné zastoupení mají tradičně naši severní sousedi v čele s A. Jaroszewiczem, B. Krupou, z Finska přijede bývalý tovární jezdec týmu Škoda Motorsport J. Paasonen, ze Slovenska bývalý československý reprezentant Jozef Studenič, nebudou chybět německé a rakouské posádky, revival si oblíbili i Francouzi, v čela s obrovskou legendou Michele Petit, jezdící pod přezdívkou Biche. Fanoušky čeká zajímavá podívaná jezdecké legendy závodní historie a přehlídku snad všech automobilových značek, které byly a jsou spjaté s motoristickým sportem od nejrůznějších škodovek, vozů bývalé RVHP Wartburgů. Trabantů, Fiatů Polski, Polonezů, žigulíků až k  Alfám Romeo, Audi, BMW, Fiatům, Fordům, Lanciím, Mercedesům, Mini Cooperům, Porsche, Saabům a dalším.

Revival je zajímavou akcí, která si za dobu svého trvání našla spoustu příznivců. Snad i v 8. ročníku potěší fanoušky motorsportu z Hradce Králové a východních Čech.

S blížícím se startem budou organizátoři zveřejňovat podrobnější informace, zájemcům o ně slouží i webové stránky: www.edda.cz/mscrdovrchu, kde jsou zveřejňovány aktuality a pokyny pro účastníky i případné diváky.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007