29.05.2017 09:44:51 | edda | přečteno: 12309x
ZAV Kdyně - pozvánka

ZAV EDDA cup, Kdyně- Koráb, 3.- 4. června 2017, pozvánka

Nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA cup se po roce vrací do Kdyně. Kultovní trať na Koráb přivítá o prvním červnovém víkendu závodníky, kteří zde změří své síly, aby bojovali o poháry a body do klasifikace této nezávislé série automobilových závodů.

Velmi známá trať ve Kdyni je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Depo se nachází na parkovišti před kdyňskou plovárnou, odkud budou závodníci i startovat, a při příjezdové komunikaci od města.

Jezdce, pořadatele i diváky čeká velmi rušný víkend naplněný motoristickým sportem. Poprvé v historii závodu na Korábu, který se v EDDA Cupu jezdí pravidelně, se již dlouho před plánovanou uzávěrkou přihlášek naplnila startovní listina, která je z logistických důvodů omezena na 120 startujících. Rekordní počet závodníků, mezi kterými je i skupina německých závodníků v kategorii historických automobilů se špičkovými závodními aparáty, slibuje opravdu kvalitní a napínavé závody. To vše ještě umocňuje tradičně unikátní formát závodu, který je pro závod ve Kdyni vypsán. Na rozdíl od klasických dvoudenních závodů, vždy se dvěma závodními jízdami a oddělené klasifikace, se v Kdyni bude závodit podle následujícího harmonogramu.

Závod začne v sobotu 3. června ráno v půl deváté jednou tréninkovou jízdou. Po ní již v deset hodin odstartuje první závodní jízda, na kterou budou plynule navazovat další závodní jízdy, celkem jsou v sobotu naplánovány čtyři závodní jízdy. Čtyři závodní jízdy jsou na programu i v neděli se startem do první v devět hodin. Počet závodních jízd se může operativně změnit podle průběhu závodu, to ovšem nemění nic na tom, že pod Korábem se v sobotu i neděli bude závodit od rána do večera a do konečné klasifikace závodu se počítají všechny jízdy. Po náročném závodním víkendu budou do hodiny po dojetí posledního závodníka v prostoru startu oceněni poháry nejlepší v jednotlivých vypsaných třídách.

Závod EDDA cupu na Korábu přitahuje každoročně velkou diváckou návštěvu. Nabitá startovní listina i úroveň letos již odjetých závodů EDDA Cupu slibuje divákům hodnotný motoristický zážitek. Organizátoři i jezdci EDDA cupu si přízně diváků a z ní vyplývající početné návštěvy velmi váží a těší je a pro bezpečnost diváků dělají maximum. Podél trati budou pro fanoušky vyznačena divácká místa a vymezeny zakázané prostory, kde se v průběhu závodu nesmí nikdo vyskytovat. V zájmu bezproblémového průběhu závodů prosí organizátoři i jezdci všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, respektovali značení, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů a byli ohleduplní k okolní přírodě.

Vstup na závody je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu s informacemi o jezdcích a tratích. Podrobnější informace o závodu, seznam startujících a další informace o EDDA cupu lze nalézt na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Všichni fandové motoristického sportu, příznivci závodů do vrchu a EDDA cupu zvlášť jste srdečně zváni do Kdyně!

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007