aktualizováno | 17.08.2020 21:08:56 | edda | přečteno: 4387x
ZAV EDDA Cup, Telnice, 22.-23. srpna 2020, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Telnice, 22.-23. srpna 2020, pozvánka

O nadcházejícím víkendu se na známé trati, ale letos v prodloužené variantě, v Telnici v Krušných horách uskuteční další, letos již čtvrtýzávod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

Letos tak závodníky čeká mezi Telnicí a Krásným lesem 3 700 metrů dlouhá trať, která patří v seriálu k těm nejnáročnějším. Prodlouženou variantu tratě na návrh promotéra odsouhlasili sami jezdci. Další letošní změnou je přemístění depa za cíl. Původní umístění depa u startu bylo s ohledem na civilní provoz neudržitelné, a vlastně zásadní překážkou k povolení závodu.

V šestnácti vypsaných třídách ve skupinách pro produkční automobily, závodní speciály a historické závodní vozy budou o poháry pro nejlepší a body do závěrečného hodnocení bodou soupeřit jezdci EDDA Cupu v čele s aktuálně nejlepšími z celkového hodnocení Davidem Černým, Miroslavem Černým a Michalem Sováčkem.

Program závodů je stejný po oba dny. V půl deváté ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd, které naplní dopolední program. Po polední pauze ve 12:30 odstartuje první vůz třídy N 1400 do první závodní jízdy. Po jejím skončení plynule naváže druhá závodní jízda, která zkompletuje závodní program každého dne. Do jedné hodiny po dojetí posledního vozu dojde v prostoru depa k slavnostnímu vyhlášení vítězů a předání pohárů třem nejrychlejším v každé vypsané třídě. Podle průběhu závodu se může program operativně měnit.

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pro diváky budou připraveny označené divácké prostory. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů, byli ohleduplní k přírodě a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam všech přihlášených, zvláštní ustanovení k závodu a další informace najdou zájemci na webu: http://edda.cz/mscrdovrchu

Pořadatelé i jezdci EDDA Cupu přejí všem návštěvníkům závodu zajímavou podívanou, mnoho zážitků a šťastný návrat domů.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007