31.01.2019 12:50:23 | edda | přečteno: 5662x
Rallye Prague Revival

 Bilancování proběhlých revivalů, jak jsme začínali...

 

  •    Rallye Berounka 2010 – vrhli jsme se do něčeho, o čem jsme měli pouze mlhavou představu. Ohlas při ohlášení akce byl mezi legendami až nečekaně velký a nakonec jsme na premiérovém ročníku přivítali 62 posádek, z nichž asi polovina patřila mezi dobové. Teprve při akci jsme se učili jak má vše při rallye probíhat, byla spousta nedostatků, ale jelikož ještě nikdo nebral tuto akci vážně, byla velmi úspěšná, zejména sobotní večer odstartoval to, čím jsou dnes již naše revivaly proslulé a co také k nám legendy táhne. Premiérové vítězství, o které již ho nikdo nepřipraví, získal bývalý rallycrossař Petr Fürst se spolujezdcem Veverkou. K zajímavostem patřil start posádky Skamene – Ryšánek na kačeně:-), velký divácký zájem a spokojení účastníci...

    •    Rallye Praha 2011 – Nadšení účastníků prvního revivalu vlastně donutilo tým kolem E. Patery k přípravám na pokračování a rozvíjení revivalové myšlenky. Pořadatelé proto pro jaro připravili náročnější soutěž a v duchu dávné doby, dostala také název po slavnější z pražských soutěží. Poprvé se startovalo i v noci, díky čemuž dostala soutěž neopakovatelné kouzlo. Povedlo se neuvěřitelné – start na Staroměstském náměstí a tím i úžas posádek, kterých se již sešlo 115... Noční lahůdkou byla etapa přes křivoklátské lesy, kde nechyběly ani šotolinové úseky. Bohužel se také ukázalo, že noční průjezdy tak velkého pole účastníků budou pro občany neakceptovatelné.. Soutěž provázelo nádherné počasí a účastníci, až na výjimky, si opět akci užívali, zejména se líbily SS úseky v Sedlčanech a plochá dráha Divišov. Poprvé se začalo projevovat, že posádky to nebudou brát jako sranda akci. K zajímavostem, kromě startu v centru Prahy patřilo – první účast zahraniční posádky / Studenič – Horváth/, mnoho odpadlíků a hezké DVD od Vládi Dolejše. Překvapivě vyhrál vrchař z Edda Cupu Lukáš Opalecký s přítelkyní. Z legend byli nejlepší Vladimír Berger se Zdeňkem Peterou.

     

  •    Rallye Berounka 2011 – Poprvé jsme se vydali jiným směrem a tak nás na první SS přivítal plochodrážní stadion ve Slaném. Díky klouzavému povrchu tu bylo velmi hezké koukání a mezi diváky se objevil i Láďa Křeček. Akci v sobotu provázelo nepříjemné počasí, mlha a mrholení. Na SS Panenský Týnec již nebylo vidět na krok a tuto SS to velmi ovlivnilo. Poprvé se ukázala nezodpovědnost posádky, která ve velké rychlosti na přejezdu vážně havarovala a tím ohrozila budoucnost revivalů. Opět byl vrcholem večer, tentokrát v příjemném prostředí rakovnického tenisového areálu. Zajímavostí byl start bývalého soutěžáka Petra Vlašína z Brna na krásné replice továrního Moskviče z Rallye London – Sydney, také se ukázal náš Polonez před přestavbou na speciál v rukách Míry Šenka, který si nevedl špatně. Účast 95 vozů a absolutními vítězi byli Jiří Beneš se slavným Oldou Gottfriedem.

  •   Rallye Praha 2012 – Zatím opravdový vrchol našeho snažení! Účast 120  posádek a to již z deseti zemí Evropy! Mnoho legend mezi “ nováčky”,účast bratří Bolšiků je pro mne dodnes neuvěřitelná... Tentokrát se jelo severně a opět z centra Prahy, nyní z Václaváku, kde byla úžasná atmosféra a množství diváků. Pátečním bonbónkem bylanoční SS Sosnová i s mostem... Opět noční konflikt s občany, tentokrát to odnesl vykloubeným palcem Dalibor Gondík. Posádky si pochvalovaly SS úseky – Sosnová, Czechring, plochou v Pardubicích a muzeum Čáslav. Mimo skvělé zahraniční účasti patřilo k zajímavostem – účast prezidenské kandidátky Jany Bobošíkové, provedení slavnostního startu starostou Prahy 1, panem Lomeckým s fundovaným komentářem Vladimíra Dolejše a opět nádherný večer u grilování v pardubických kasárnách. Absolutně vyhrála zkušená revivalová posádka Hubálek – Hašek, druhý a nejlepší z legend byl Jirka Formánek, jak jinak než na Trabantu a třetí skončil první zahraniční účastník Eddy Schlager s Oldou Švábkem.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007