aktualizováno | 10.12.2018 13:04:53 | edda | přečteno: 5674x
EDDA CUP Ceremoniál 2018

V sobotu 8.prosince proběhl v litoměřickém Hotelu Koliba EDDA CUP Ceremoniál 2018. Jedná se o tradiční setkání jezdců a přítel po ukončení sezony s předáváním cen vítězům.

Letošní ročník se nesl v duchu oslav 100 let založení republiky a tak na úvod, po pětiminutovém úvodním programu s pyrotechnikou, zazněla česká státní hymna. Promotér seriálu Eda Patera v úvodu seznámil závodníky s mírnou úpravou pravidel pro sezonu 2019 a představil rovněž předběžný kalendář pro příští rok.

 

Ještě před slavnostním vyhlášením cen došlo k předání vybraných financí pro těžce zraněného Jiřího Vrkoslava. Ve sbírce, kterou inicioval Jiří Hák spolu s Edou Paterou se nakonec mezi jezdci a spřízněnými dušemi vybralo úctyhodných 409 tisíc korun. Finační dar převzal Pavel Vrkoslav.

Poté nebránilo nic předávání cen. Moderující Roman Linhart v úvodní řeči zmínil fakt, že mezi skupinou jezdců Edda Cupu panuje velmi přátelská pohodová atmosféra po celou sezonu a že je rád, že je opět mezi nimi. „Když se rozhlédnu po sále, tak vidím pořád ty „starý známý ksichty. A věřte mi, že jsem tady opět po půl roce s vámi moc rád“ zavtipkoval před předáním cen v první kategorii.

Slova moderátora potvrdil svým gestem vítěz kategorie E 1600 Miroslav Černý, který ihned přepustil svoje místo na pomyslném nejvyšším stupni vítězů bratru Jiřího Vrkoslava Pavlovi, protože nebýt nehody, tak by Jiří pravděpodobně atakoval vítězství ve třídě. Takto skončil celkově na skvělém druhém místě.

Předávání cen bylo proloženo několika soutěžemi mj. jízdou s tzv. „alkoholickými“ brýlemi na elektrické koloběžce po sále či vědomostními soutěžemi.

 

Přítomen na Ceremoniálu 2018 byl mimo dalších hvězdných jmen (Stanislav Hajdušek, Josef Panožka) i Václav Syřiště.

 

Kompletný výsledky jsou k dispozici na adrese: http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=vysledky

 

    Stanislav Hylán 

Cerny Miroslav | 10.12.2018 14:37:24
Moc dekuji za krasne ukonceni sezony. PS:nenasel nekdo cerny Iphone, diky Mira
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007