aktualizováno | 29.11.2018 12:08:52 | dawe | přečteno: 6069x
EDDA CUP HANKOOK TROPHY 2018 - Výsledky


Letošní závodní sezóna Edda Cupu nabídla zajímavé a napínavé souboje i v úspěšném pokračování značkového poháru Hankook Trophy, který byl vypsán jako podpora distributora závodních pneumatik HANKOOK jezdcům startujícím v rámci seriálu Edda Cup 2018 na závodních pneumatikách HANKOOK.

 

Od začátku sezóny se opět nejvíce dařilo loňskému vítězi Karlu Maříkovi s vozem BMW ve třídě E-2WD, úspěšně odstartovali ale i další účastníci s výjimkou Vladimíra Kvasničky, kterého na začátku sezóny postihly potíže s přípravou jeho Peugeotu. Stabilní výsledky a časté podiové umístění předváděl v průběhu sezóny i další oceněný z loňského ročníku Jindřich Horáček jr. s Peugeotem 106. K největšímu rozuzlení však došlo v posledních třech závodech, kdy Karel Mařík s vozem BMW E36 coupe, do té doby vedoucí účastník poháru, po havárii v Prachaticích nemohl pokračovat v seriálu Edda Cup, nezúčastnil se posledních tří závodů a dal tak příležitost na zisk titulu ostatním jezdcům.
 
 
 
Toho využil nejlépe Jakub Astl s Hondou CRX, který si pravidelným bodovým ziskem ve zbylých závodech vytvořil náskok, který mu zajistil prvenství v letošním ročníku Hankook Trophy a hlavní cenu v podobě sady závodních pneumatik HANKOOK od výhradního distributora a partnera seriálu – firmy MK-RACING. Druhé místo obsadil Jindřich Horáček jr. na voze Peugeot 106, který ztratil naděje na vítězství v poháru neúčastí v Horním Jiřetíně a poruchou spojky v Bečově a na vítěze nakonec ztratil 327 bodů v absolutním hodnocení. Na třetí místo se nakonec probojoval stálý jezdec Edda Cupu Vladimír Kvasnička s Peugeotem 106, kterému k dosažení výsledku stačilo odjetí pouze poloviny závodů.

 

Na místě čtvrtém se umístil nováček poháru František Pecl se svým VW Golf VR6 o pouhých 6 bodů před Veronikou Kožmínovou s Citroenem C2, která uzavřela nejlepší pětici letošních účastníků poháru Hankook Trophy.

 

Děkujeme všem závodníkům za letošní účast v poháru Hankook Trophy a těšíme se na předávání cen při závěrečném ceremoniálu Edda Cupu v Litoměřicích. Více informací a kontakty na promotéra najdete na: www.hankookmotorsport.cz
 
 
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007