aktualizováno | 08.11.2018 08:48:24 | edda | přečteno: 5526x
Končí naše legenda, či ne? Zde více...

Mám nespočet dotazů, končí Jiří Hák, či nekončí? Tak jsem se zeptal přímo jeho...


Nejdříve, jak jsi spokojen s letošní sezónou?


Vcelku jsem spokojen, Martinovi jsem ještě na některých tratích stačil konkurovat, ale bohužel těch třicet let a 60kg :-) je opravdu znát... Mrzí mě Bečov, možná poslední podnik mé bohaté kariéry a já vinou technické závady musel po dlouhé době odstoupit, přitom je to moje oblíbená trať.


A co tedy bude, pokud auto prodáš?


Jak jsem zmínil chtěl bych ukončit kariéru, ale kamarádi mi nedají klidu, mám již několik nabídek na zapůjčení aut, jak třeba pouze na jeden závod, tak i celou sezónu. Po Bečově jsem byl rozhodnut, ale jak plyne čas... No, uvidíme...


A když auto neprodáš?


Do auta jsem pravidelně investoval, pečoval o něj, a jsem si jist jeho konkurenceschopností, tak holt bych asi pokračoval...


Tvé oblíbené tratě?

 

Tak určitě výše uvedený Bečov, moc se mi líbí trať v Liberci a hlavně to zázemí. A nadšen jsem byl novou tratí v seriálu, závodem v Horním Jiřetíně. I když jako starší člověk jsem měl velký problém s pamatováním tratě ve středních, sobě podobných partií.


V případě, že Ti to nedá ukončit kariéru, jaké auto by sis představoval?


Určitě něco v kategorii historických automobilů. Zřejmě Renault či Ford, na kterých jsem startoval v počátcích mé kariéry. Také jsem přislíbil minimálně účast na jarním revivalu. Původně jsem měl startovat až na podzim s Karlem Trojanem, který pořadatelům přislíbil účast v desátém ročníku, bohužel osud tomu chtěl jinak... Nakonec tedy pojedu se svým velkým kamarádem Zděnkem Poncem.


Těším se na setkání se všemi na slavnostním ceremoniálu v Litoměřicích!


Jirka Hák

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007