aktualizováno | 10.09.2018 17:11:07 | edda | přečteno: 9494x
ZAV Horní Jiřetín, pozvánka

O následujícím víkendu se v Horním Jiřetíně uskuteční letošní předposlední závod nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Promotérovi E. Paterovi se po dlouholeté snaze konečně podařilo zařadit tuto náročnou a kvalitní trať do kalendáře. Vypadla z našeho seriálu hned první ročník, kdy dorazilo pouze 59 jezdců. Nyní je přihlášena téměř stovka startujících, tak doufáme, že s novým povrchem zaujme a stane se stálicí v našem kalendáři.

Závodníky bude čekat 4 400 metrů dlouhá trať mezi Horním Jiřetínem a Novou Vsí v Horách, kde za cílem bude i depo závodu. Sem se už v pátek sjedou závodní týmy a proběhnou administrativní a technické prohlídky.

Závodní program je po oba víkendové dny stejný. Tréninky sestávající ze dvou jízd začínají v půl deváté. Vlastní závod, který se jede na dvě měřené jízdy začne v půl jedné. Do hodiny po skončení závodu dojde v prostoru depa k předání pohárů nejlepším v každé z vypsaných tříd.

Náročná trať jezdce láká, v současné době je přihlášeno 97závodníků, mezi nimiž nechybí nikdo ze špičky EDDA Cupu, např. Miroslav Černý se Škodou 130 L, Jaroslav Fikota ml. s Hondou Civic, nebo Jiří Figl na Audi Sport S1 E2. Vzhledem k tomu, že jde o letošní předposlední podnik a tedy jedna z posledních možností získat body do celkové klasifikace, lze očekávat napínavé závodění ve všech bohatě obsazených třídách. Seznam přihlášených lze najít zde:  http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=143

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pro diváky budou připraveny označené divácké prostory. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory, v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA Cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.Podrobnější informace, zvláštní ustanovení k závodu a další informace najdou zájemci na webu: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=3643

Pořadatelé i jezdci EDDA Cupu přejí všem návštěvníkům závodu zajímavou podívanou, mnoho zážitků a šťastný návrat domů.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007