23.08.2018 11:00:27 | edda | přečteno: 11309x
Tisková zpráva - Nutrend Racing

Nutrend Racing má za sebou již třetí podnik okruhového šampionátu a FIA CEZ – šampionátu zóny střední Evropy, který se konal na slovenském okruhu Slovakiaring, kde se v rámci Velké ceny Slovenska bojovalo i do hodnocení českého okruhového mistrovství. V prototypové divizi 5 se s dvoulitrovou Normou představil Tomáš Konvička a Jiří Svoboda, na Normě M30 LMP3 se střídali jezdci Petr Lisa, Václav Janík a týmový nováček – maďarský jezdec Balász Volentér. Zájem byl zaměřen na co lepší výsledky ve sprintových závodech i vytrvalostním klání endurance.


Posádka Nutrend Racing měla na Slovakiaringu množství plánů, kdy již od čtvrtka se tým plně věnoval přípravě na závodní víkend, ve kterém jezdci absolvovali dvojici sprintových klání a třešničkou na dortu byl samozřejmě start v hodinovém vytrvalostním závodě. Páteční kvalifikace pro vytrvalostní závod čekala na dvojici Václav Janík a Balász Volentér, kterou jezdci dokázali proměnit v zisk pole position, čímž vykročili tím nejlepším způsobem k dobrému výsledku pro tento víkend. Také Tomáš Konvička se s Normou M20FC v kvalifikačním boji neztratil, kdy zajel krásný čas s hodnotou 2:05:365.


Těžiště celého víkendu bylo umístěno v sobotním programu, kdy se jel první sprintový závod a zároveň následovala hodinová vytrvalost. V sobotu se tak tým ani jezdci nenudili, když museli zvládnout dvojici náročných závodů. Do karet jim nenahrávalo ani počasí, kdy teplota dosahovala přes magickou hodnotu 40 °C. Dvoulitrová Norma v červenobílém hávu čekala na startovním roštu pro první sprint na Jiřího Svobodu, ve voze LMP3 byl připraven Petr Lisa. Slovenský okruh sedl oběma jezdcům náramně, což dokázali svými časy již během kvalifikace a v nastoleném trendu pokračovali i v závodě, kdy si ve své skupině D5 vyjeli druhou a třetí pozici.


Přípitek šampaňského na oslavu úspěchu Nutrend Racing, ale musel ještě notnou chvíli počkat. Své soustředění totiž tým upnul na start vytrvalostního závodu. Závod výborně rozjel Balász Volentér a jeho dobrý vstup do závodu zužitkoval i Václav Janík, který dovezl Normu do cíle na prvním místě skupiny D5, v absolutní klasifikaci pak obsadili bronzovou příčku! Posádka Balász Volentér – Václav Janík si tak připsala další skvělý výsledek pro Nutrend Racing z okruhových klání: „Mám obrovskou radost z dnešního výsledku. Závod nebyl vůbec jednoduchý, plný předjíždění a krásných soubojů, ale tým i vůz fungovali skvěle. Chtěl bych poděkovat týmu za skvěle odvedenou práci, odměnou nám je toto vítězství,“ zářil po vítězném závodě Václav Janík. Skvělý závod odjel také Tomáš Konvička, který svým třetím místem v divizi D5 doplnil své týmové kolegy na stupních vítězů.

 

Ani v neděli, kdy na tým čekal druhý spritový závod, počasí nepolevilo a drželo se na velmi vysokých teplotách. Dvojce jezdců Jiří Svoboda s vozem Norma M20FC a Petr Lisa s LMP3 absolvovali v dopolední části své kvalifikační jízdy pro samotný odpolední závod. Své jezdecké zkušenosti dokázali oba piloti zužitkovat na maximum o čemž svědčí druhá příčka sprintového závodu pro Petra Listu a třetí pozice Jiřího Svobody v rámci hodnocení divize 5.


„Tým, vůz i mí jezdečtí kolegové fungovali parádně celý víkend. Opět jsme se kus posunuli v našem okruhovém účinkování. S Normou LMP3 je opravdu radost závodit. V obou sprintech jsme zajeli maximum možného. Ze Slovakiaringu odjíždíme opravdu spokojeni,“ završil účinkování Nutrend Racing na slovenské Velké ceně Václav Janík. Tým se s okruhovým programem ještě neloučí, čeká na něho totiž ještě Podzimní cena na Masarykově okruhu v Brně na začátku září.



Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007