10.06.2018 21:17:40 | edda | přečteno: 14554x
ZAV EDDA Cup, MČR ZAV, HOSTR Prix Liberec, 16. – 17. června 2018, pozvánka

ZAV EDDA Cup, MČR ZAV, HOSTR Prix Liberec, 16. – 17. června 2018, pozvánka

O nadcházejícím víkendu se v Liberci na trati mezi Centrálním parkovištěm v Horním Hanychově a křižovatkou na Výpřeži pod vrcholem Ještědu uskuteční závod automobilů do vrchu HOSTR Prix Liberec 2018. Po loňském prvním společném závodě se i letos popasují se svými soupeři a chronometrem závodníci dvou seriálů. Náš největší nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup v Liberci odstartuje již po jedenácté, na této trati po třetí, závod Mistrovství republiky AČR po loňské úspěšné premiéře po druhé. Závodníci obou seriálů vzhledem k odlišným sportovním a technickým regulím budou závodit ve svých vlastních klasifikacích.

Dva seriály na jednom podniku znamená hodně startujících a hodně v případě HOSTR Prix Liberec 2018 znamená skoro 140 závodníků, což je výborné pro diváky, kteří tak budou mít možnost vidět naše špičkové jezdce, ale velmi náročné pro organizátory. Mezi závodníky EDDA Cupu nebude chybět nikdo z popředí celkové klasifikace v čele s Jiřím Figlem, Miroslavem Černým a Jaroslavem Fikotou jr. Budou pokračovat vyrovnané a napínavé boje v jednotlivých třídách. Napínavých soubojů se diváci dočkají od značkového poháru Saxo cup s mladými, velmi rychlými jezdci Karlem Rausou, Jakubem Šimkem a ostříleným matadorem Ladislavem Kopelentem až po nejsilnější závodní speciály, které budou pilotovat nejrychlejší z nejrychlejších Tomáš Košek, Tomáš Kučera a Lukáš Kubíček. Ve skupině historických automobilů se na start postaví i závodnická legenda, jeden z nejlepších kontinentálních pilotů cestovních aut na okruzích osmdesátých let minulého století, sportovec každým coulem, Břetislav Enge s Fordem Escort RS Mk.II.

V republikovém šampionátu budou k vidění naši úspěšní reprezentanti z evropských kopců v čele s Tomášem Vavřincem, Martinem Jermanem a našimi předními závodníky kategorie 2 ME Markem Rybníčkem a Jaromírem Malým.

Závod začíná v sobotu v půl deváté ráno první ze dvou tréninkových jízd, které vyplní dopolední program. Start první závodní jízdy je naplánován v jednu hodinu po poledni. Druhá závodní jízda plynule naváže na první a do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa ke slavnostnímu ceremoniálu s dekorováním nejrychlejších závodníků v jednotlivých třídách. Nedělní program je totožný se sobotním. Z důvodu velké organizační náročnosti silně obsazeného závodu se může časový harmonogram operativně měnit. Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i závodníci HOSTR Prix prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených z obou seriálů a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007