29.05.2018 09:52:19 | edda | přečteno: 12329x
ZAV EDDA Cup, SVIJANY PRIX RADOTÍN, 2.6.2018, pozvánka

 

V sobotu 2. června se na trati mezi Radotínem a Zadní Kopaninou uskuteční závod automobilů do vrchu. Na závodníky EDDA cupu zde čeká kvalitní a těžká 2900 metrů dlouhá trať s převýšením 103 metrů. Trať má bohatou motoristickou historii, v sedmdesátých letech minulého století hostila rychlostní zkoušky Rallye Berounka, v nedávné minulosti se zde konala jedna ze zkoušek Pražského rallysprintu a nyní, díky radotínskému patriotovi, promotérovi EDDA Cupu, E. Paterovi se zde již tradičně odehrává závod, který svým obsazením i náročností tratě patří k vrcholům sezóny.

Závod na této trati je mezi jezdci velmi oblíbený a tak není divu, že se k Svijany Prix přihlásilo přes 130 závodníků. Mezi přihlášenými nechybí špičkoví jezdci EDDA Cupu Jiří Figl, Miroslav Černý, Jaroslav Fikota jr, Josef Srnský jr., kteří zatím vévodí absolutní klasifikaci, tak i další, v jednotlivých třídách velmi rychlí jezdci. Vysokou sportovní úroveň EDDA Cupu dokládají napínavé závody i v nižších objemových třídách.

Závod začíná v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Tréninky vyplní dopolední program. Závodní jízdy jsou naplánovány po polední přestávce od půl jedné. Bezprostředně po první závodní jízdě bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po projetí posledního závodníka cílem dojde v prostoru depa k vyhlášení nejlepších jezdců závodu Svijany Prix Radotín v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků i s ohledem k tomu, že trať obklopuje chráněné území, pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam přihlášených, fotogalerie a další zajímavosti z EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Organizátoři a závodníci EDDA Cupu srdečně zvou všechny příznivce motoristického sportu na hodnotnou podívanou na Svijany Prix Radotín tuto sobotu!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007