10.04.2018 11:43:35 | edda | přečteno: 16924x
Pozvánka na RPR 2018

Svátek legend motoristického sportu

O nadcházejícím víkendu se uskuteční již 8. ročník akce pro bývalé automobilové závodníky Rallye Praha Revival – memoriál Dalibora Janka.

Do Prahy se sjedou kromě našich posádek i účastníci z celé Evropy. Seznam přihlášených čítá přes 150 posádek, čímž se akce řadí k největším motoristickým podnikům u nás. Všechny účastníky čeká náročný program. Unikátní formát akce kombinuje prvky mototuristiky, jízdy pravidelnosti, zvláštní zkoušky evokují klasické rallye, závody do vrchu, nebo rallyekros. Letos poprvé je akce oficiálně zařazena do kalendáře sportovních akcí Autoklubu ČR.

Slavnostní start se tradičně uskuteční v pátečním podvečeru na Václavském náměstí v Praze. Jeho neopakovatelná atmosféra si podmaní nejen naše posádky, i zahraniční účastníci leckdy se zkušenostmi z podniků mistrovství Evropy i světa jsou startem z centra Prahy okouzleni. Cestou na slavnostní start z Radotína, kde v učilišti je již tradičně zázemí celé akce, stihnou posádky absolvovat prolog u dostihového závodiště ve Velké Chuchli. Z Václavského náměstí vyrazí posádky do Hradce Králové, než se ovšem posádky dostanou do postelí v hradeckém hotelu Černigov, kde revivalová karavana stráví dvě noci, absolvují etapu podle slepého itineráře s dvěma Show Sections v Milovicích a Kosicích.

Sobotní program bude náročný. Pro diváky bude nejpříhodnější sledovat dění na CzechRingu, kde čekají na revivalisty tři průjezdy. Kromě toho si vyzkoušejí jednu z nejhezčích tratí závodů automobilů do vrchu u nás Ústecké „21“ v Ústí nad Orlicí, zavítají na autokrosovou trať v Dobřanech v Orlických horách a vyzkoušejí si motokárovou dráhu v Rychnově nad Kněžnou.

Neděle bude proti sobotě takřka odpočinkový den. Od hotelu Černigov zavede itinerář závodníky do Pardubic na Motodrom, zopakují si Kosice a Milovice, odkud už zamíří do cíle v Radotíně, kde po sečtení všech bodů, které posádky cestou nasbírají, dojde na slavnostním ceremoniálu k vyhlášení nejlepších v jednotlivých vypsaných třídách.

Startovní listina je plná zvučných jmen, která se nesmazatelně zapsala do historie motoristického sportu, i přes to, že se na poslední chvíli ze zdravotních důvodů omluvili A. Jaroszewicz, J. Paasonen, J.-P. Nicolas, si fandové přijdou na své. Nováčkem na startu bude ve své době díky dravému nasazení a atraktivnímu jezdeckému stylu mezi diváky velmi oblíbená posádka Milan Dolák – Jaroslav Palivec, která pojede na Škodě 130 LR, kterou na minulých revivalech vodil j. Haugland.

Revival je akce, kterou pořádá skromný pořadatelský tým promotéra Edy Patery primárně pro účastníky. Není v silách organizátorů zajistit divákům a fanouškům takový servis, na jaký jsou zvyklí z opravdových závodů. Přes to si diváci akci oblíbili a navštěvují. Organizátoři je pro to prosí, aby respektovali pokyny pořadatelů a při sledování dění na tratích Show section nezapomínali zdravý rozum, ohleduplnost a svou bezpečnost.

Časový harmonogram akce je možné nalézt zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=3555 , seznam přihlášených zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=3539 , další informace s aktuálními výsledky zde: http://revival.just-rally.com/

Všem fandům historie motoristického sportu přejí organizátoři VIII. Rallye Praha Revival příjemně prožitý víkend!


Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007