26.03.2018 10:55:15 | edda | přečteno: 14062x
ZAV Autodrom Most - Pozvánka

ZAV EDDA Cup, Autodrom Most, 31.3.2018, pozvánka

11.sezona nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup začne prvním závodem o velikonočním víkendu v sobotu 31. března na mosteckém autodromu. Již tradičně závodníci EDDA Cupu zahajují své zápolení na dráze autodromu, která i svými bezpečnostními parametry dovoluje bez většího rizika rychle osvěžit závodnické instinkty po dlouhé zimní přestávce. Na druhou stranu ovšem trať, která proti přírodním vrchařským tratím, dovoluje v daleko větší míře využívat techniku na plný výkon, dokonale prověří kvalitu péče, kterou jezdci v přestávce svým strojům věnovali. Pořadatelé v čele s promotérem Edou Paterou připravili logisticky i kapacitně velmi náročný závodní den.

Program závodu se drží osvědčeného „mosteckého“schematu. Díky dispozicím autodromu lze v jeden den i s nabitým startovním polem uspořádat dva závody. Po pátečních přejímkách se v sobotu v jednom dni uskuteční dva závody. Závodní program začíná ráno v devět hodin tréninkem. Start první závodní jízdy ze dvou je naplánován na 11:15. Po hodinové přestávce odstartuje ve 14:00 druhý závod, který se pojede systémem na dva nejrychlejší časy ze tří jízd. Konec závodu je naplánován na 18:00, kdy dojde k slavnostnímu dekorování nejlepších jezdců v jednotlivých třídách na stupních vítězů. Časový harmonogram se podle průběhu závodu může operativně měnit.

Mostecký závod, právě proto, že otvírá sezónu, je velmi oblíbený nejen mezi jezdci Edda cupu, tak i mezi hosty z jiných závodních seriálů. Důsledkem toho je nabitá startovní listina, která v současnosti čítá 160 jmen v 15 vypsaných třídách! Ve všech skupinách i třídách se sejde hojná účast a ostrá konkurence. Závodu v Mostě každoročně využívají i jezdci, kterým se jinak na přírodní tratě moc nechce, ale díky nim se vždy objeví na startu zajímavé stroje. Díky zkušenému organizačnímu týmu i disciplinovanosti stálých účastníků EDDA Cupu lze i s takovým nabitým startovním polem na autodromu dva závody v jeden den uspořádat. Diváci se tak budou mít celý den na co dívat. S výjimkou povinné polední přestávky budou na dráze neustále kroužit závodní vozy. Obsazení všech tříd slibuje kvalitní sport.

Organizátoři i jezdci EDDA Cupu srdečně zvou všechny fanoušky automobilových závodů k návštěvě. Všechny diváky prosí, aby se zdržovali jen v prostorách vyhrazených divákům, respektovali všechny vyznačené zákazy vstupu a vyhrazené prostory autodromu a řídili se pokyny organizátorů a pořadatelů. Vstup i vjezd do areálu okruhu je zdarma, zdarma bude na místě distribuován nový průvodce sezónou EDDA Cupu s portréty jezdců, kalendářem a přehledem tratí. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti o EDDA Cupu najdou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

EDDA Cup přeje všem fandům příjemně strávený den na autodromu naplněný hodnotnými zážitky z motoristického sportu.

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007