aktualizováno | 24.11.2017 10:47:19 | edda | přečteno: 12037x
Psali jsme před osmi lety...
Výlet - Templářské sklepy
 

   V pátek v 11,30 jsme vyrazili dvěma mikrobusy  směr Čejkovice, kam jsme v klídku dorazili asi 20min před plánovanou prohlídkou sklepů. Zde se k výpravě připojil náš světoběžník, poslední dobou Brňan, Ivo Holan. Samozřejmě si akci nemohl nechat ujít Michal Slováček, který si pochvaloval, že je konečně také něco za barákem.

   Sklepy nás provedl přímo obch. ředitel p. Lukáš. Ochutnávka vín bylo přímo v těchto historických sklepech, kde nás p. ředitel předal odbornici na výklad při degustaci. Zřejmě s velkou hrdostí pan ředitel paní oznámil, že toto je protekční výprava, a že místo jakostních vín bude ochutnávka přívlastkových... No, jen jsme si vyměnili zvídavé pohledy. Co nás ale rozhodně překvapilo, když oznámil, že místo čtyř druhů budeme degustovat deset... Tedy toho jsme se obávali více jak trati v Prachaticích...

  Nuže, paní nás začala seznamovat podrobným výkladem o kvalitě nabízených vín. Chvíli jsme dělali, že tomu rozumíme, ale po dotazu  "a co je to takové suché víno" a připomínkách typu " vodevřete nám radši támhle to šampaňský či zlatá  becherovka" již jí bylo zřejmé s kým má tu čest a zbytek degustace se změnil v urychlené rozlívání zbylých vzorků s odkazem, že venku již čeká další výprava...

  Po rychlém ubytování jsme se sešli v jedné kóji místních vyhlašených sklepů a u dobré večeře jsme klábosili nad vším možným. Asi v 21h si naše dámy uvědomily, že je cimbálovka z reproduktorů kulturně neuspokojuje a začaly se pídit po nějaké diskotéce. Pro zkušenou manažérku soutěžního týmu A.K. již nebyl problém v těchto končinách najít taxi a přesunuli jsme se do obce Mutěnice, což je, co se týče disco, vesnička středisková v tomto regionu.

  Po našem příchodu na parket se okamžitě zdvonásobil věkový průměr osazenstva. V rytmu DUC DUC jsme strávili zbytek večera. Samozřejmě nechyběla Kalinka v podání Natálky a Míry s jeho skvostným a již vyhlášeným kozáčkem... Asi v půl jedné jsme se taxíky za lidovou cenu  156KČ přepravili zpět do Čejkovic.

   V sobotu dopoledne jsme se v pořádku vrátili do Prahy. Jelikož nováček v našem seriálu Mira Šenk vše zdokumentoval ve fotografiích, tedy do doby než přestal rozumět systému zapínání přístroje..., brzo se fotografie objeví ve fotogalerii.

   Další výlet je naplánován na půlku ledna, a to do termálních lázní v Maďarsku.

                                                           Za výpravu, Eda Patera 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007