aktualizováno | 04.11.2017 19:55:11 | edda | přečteno: 12269x
Rozhovor s absolutním vítězem Edda Cupu 2017

Rozhovor


Jak jsi spokojen se sezónou?

Už sedmou kompletní sezónu v Edda cupu jsem si užíval moc, velké množství soupeřů schopných bojovat o vítězství ve třídě, ale i o absolutní desítku.

Jsem rád, že jezdím ve velmi prestižní třídě E-1600. Nakonec jsem nasbíral nejvíce bodů a vyhrál v celkovém hodnocení, o jeden bod byl druhý ve třídě.

Také nesmím zapomenout na celý tým kolem Edy, organizace a vše kolem EDDA cupu funguje ke spokojenosti.



Co soupeři?

Jak už jsem psal, všichni jsou moc rychlí, někteří rychlejší než já, vezmu to popořadě. Jirka Vrkoslav jezdec, technik s dokonalou přípravou, na kterou je Citroen S1600 zvyklý. Celou sezónu jsem říkal, že každé moje vítězství nad ním si budu považovat. Povedlo se mi to 5x.

Honza Reiss bojovník, který se za poslední roky posunul do absolutní špičky, ať už jako jezdec závodů do vrchu nebo při Revivalu, ale také svou RSkou, kterou stále zdokonaluje a posouvá, letos motorem od Jardy Vančíka.

Dominik Tichý mladík, neporazitelný v Radotíně, rychlý za mokra. Letos vítěz souboje s tátou 8:7. Ford Puma, zlobící pouze v Prachaticích, velmi dobře fungující a ovladatelná.

Zdeněk Tichý sedlající stejný Ford Puma, hnací motor Tita racingu, doplácející někdy na roli střídače s Dominikem, občas mu zapršelo víc než nám ve hlavní skupině. Ve Zbraslavi druhý jen o 0,06sec.

Jarda Fikota s japonskou technikou, už ne tou nejmodernější. Jezdecky stále na špičce, ale auto i přes odlehčení a novou převodovku, trochu zaostávalo.

David Černý další rychlý mladík, střídající dva pickupy (Kawasaki turbo v E-2000 a VW po Karlu Patočkovi v E-1600). Stále hledající formu z roku 2014?

Jakub Astl se svou Hondou, v těžké konkurenci sice vystoupal na stupně vítězů jen dvakrát, ale v E-2000 by to bylo 7x.

Nerad bych zapoměl na ostatní, snažím se mít přehled o všech ať už E-1600 a nebo napříč všemi třídami.


Kde se Ti letos nejvíce líbilo a proč?

Každý závodní víkend je něčím zajímavý, asi nejraději mám autodrom Most, je to pro mě domácí trať. Najezdil jsem tam od roku 1989 mnoho kol a ještě dnes tam občas učím někoho závodit. Mám rád porovnání s republikou, jen ne to čekaní, při jejich neorganizovanosti.


Která trať Ti nevyhovuje?

Často říkám buďme rádi, že máme kde jezdit. Takže nebudu žádnou říkat. Trať máme všichni stejnou, některá se líbí víc nebo míň.


Jaké jsou plány do budoucna?

Zdraví a sílu přeju všem. Už podruhé jsem jel Revival a ještě nedojel, takže někdy aspoň dojet, možná už na jaře v nové posádce RPR. Dále připravit auta na příští sezonu, zrychlit je, to je stále težší a vybrat to nejrychlejší. Asi by bylo dobře postavit nějakou předokolku? Favorit by se mi líbil. Těším se také na nové tratě, když nebudou tak se nic neděje.



Zdravím Vás a hodně zdraví, štěstí, rychlosti v příštím roce.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007